Fuel Pass 2: Ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ η εφαρμογή από σήμερα

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές για όσους κάνουν αίτηση

Ανοικτή για όλους τους πολίτες είναι από σήμερα η πλατφόρμα για τη νέα επιδότηση βενζίνης, το Fuel Pass 2, αφού πλέον άνοιξε και για τα ΑΦΜ, που λήγουν σε 8,9 και 0.

Ήδη, χιλιάδες δικαιούχοι έχουν σπεύσει να υποβάλλουν αίτηση, καθώς – σύμφωνα με τα στοιχεία – πάνω από 1 εκατομμύριο έχουν αιτηθεί το επίδομα καυσίμων.

Fuel Pass 2: Ξεπέρασαν τις 200.000 οι αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να τη λάβουν είτε σε τραπεζικό λογαριασμό είτε σε ψηφιακή κάρτα, κερδίζοντας στη δεύτερη περίπτωση και μόνους 15 ευρώ.

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή: Ποια ψυγεία γίνονται δεκτά

Τα ποσά ξεκινούν από 45 και φτάνουν τα 85 ευρώ, συν τα 15 ευρώ για την ψηφιακή κάρτα, σε όσους την επιλέξουν.

Fuel Pass 2

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση, πριν προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης.

Οι πληρωμές θα γίνονται άμεσα, εντός τριών ημερών από την υποβολή της αίτησης.

Πώς κάνετε αίτηση για το Fuel Pass 2

•    Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς Taxisnet. Κάντε εδώ την αίτηση.

•    Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης, εφόσον το επιθυμούν.

•    Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και ανανεώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, ώστε να είναι έγκυρα και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

«Έξυπνοι» τρόποι για να μειώσετε το κόστος των λογαριασμών ρεύματος

•    Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα.

Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του, στην οποία πιστώνεται το ποσό επιδότησης καυσίμων.

Για όσους δικαιούχους το επιθυμούν, ή δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και μέσω των ΚΕΠ, από πιστοποιημένο υπάλληλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top