Οι 10 πιο δημοφιλές περιοχές για αγορά και ενοικίαση σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Ποιες περιοχές «τσίμπησαν» άνω του 20%

Σταθερές τάσεις αποκέντρωσης δείχνουν οι προτιμήσεις των ενοικιαστών και των αγοραστών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Spitogatos, της Νο.1 ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα, αύξηση καταγράφεται στις ζητούμενες τιμές πώλησης και ενοικίασης κατοικιών σε όλη τη χώρα, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να εντοπίζονται σε περιοχές μακριά από το κέντρο των δύο μεγαλύτερων πόλεων.

Μεγάλη αύξηση ζήτησης για αγορά κατοικίας: Ποια σπίτια είναι περιζήτητα

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική οι μεγαλύτερες αυξήσεις ζητούμενων τιμών πώλησης κατοικιών παρατηρούνται κυρίως σε περιοχές μακριά από το κέντρο της Αθήνας, όπως η περιοχή του Παπάγου, ο Χολαργός, το Πολυδένδρι και τα Βριλήσσια στα Βόρεια της πόλης. \

Σπίτια Αθήνα

Οι 10 πιο περιζήτητες περιοχές στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχες τάσεις επικρατούν και στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης. Σημαντικές αυξήσεις στις ζητούμενες τιμές πώλησης εμφανίζουν οι περιοχές της Μενεμένης, της Θέρμης και της Καλλίνδοιας. 

Η αύξηση τιμών ενοικίασης σε περιοχές όπως τα Βασιλικά, το Ελευθέριο Κορδελιό και η Πυλαία εκτός του κέντρου της Θεσσαλονίκης φαίνεται να προκύπτει από την προτίμηση των ενοικιαστών σε κατοικίες εκτός του κέντρου.

Σπίτια Θεσσαλονίκη

Ανεβαίνουν οι τιμές και στο παραλιακό μέτωπο

Aξιοσημείωτη είναι η αύξηση στις τιμές ακινήτων που βρίσκονται πλησίον των παραλιακών μετώπων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Περιοχές όπως το Σούνιο στην Αττική και ο Θερμαϊκός, η Πυλαία και η Θέρμη στη Θεσσαλονίκη, καταγράφουν σημαντικές αυξήσεις στις τιμές ενοικιάσεις, οι οποίες ξεπερνούν το 5%, ενώ αγγίζουν ακόμη και το 20%.

Συνολικά, από τα παραπάνω στοιχεία αποτυπώνεται μία μεταβολή στις οικιστικές προτιμήσεις ενοικιαστών και υποψήφιων αγοραστών, οι οποίοι πλέον προσανατολίζονται σε περιοχές με χαμηλό συντελεστή δόμησης, περισσότερο πράσινο και πρόσβαση στη θάλασσα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top