Μεγάλη αύξηση ζήτησης για αγορά κατοικίας: Ποια σπίτια είναι περιζήτητα

Αυξάνεται η τιμή στα νεόδμητα

Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των αιτημάτων για την αγορά κατοικίας μέσα σε έναν χρόνο, ειδικά στην Αττική.

«Στο δίκτυό μας η εταιρεία στην Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως (ανάμεσα σε όλα τα μητροπολιτικά κέντρα) με βάση τα αιτήματα αγοράς ακινήτου», αναφέρει στη Ναυτεμπορική ο διευθύνων σύμβουλος της Engel & Vοlkers Greece (εταιρεία μέλος της ομώνυμης παγκόσμιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών στον τομέα της μεσιτείας ακινήτων).

Leasing ακινήτων για ιδιώτες: Tι είναι και ποιους αφορά

«Πριν ένα χρόνο τα αιτήματα για την αγορά κατοικίας στην Engel & Vοlkers Greece ήταν μηνιαίως περίπου 400 και τώρα έχουν φθάσει 2.500», τονίζει και προσθέτει: «Τα νεόδμητα στην Αττική καταγράφουν αυξητικές τάσεις στις τιμές, λόγω της ζήτησης, αλλά και της αύξησης των τιμών των υλικών κατασκευής, ενώ οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει και πάλι να παρέχουν στεγαστικά δάνεια».

Ποια σπίτια είναι περιζήτητα

Για τις κατηγορίες των ακινήτων που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση και με βάση την εμπειρία του δικτύου, που είναι επικεφαλής, επισημαίνει ότι η προτίμηση έχει μετακινηθεί προς τις μεγαλύτερες κατοικίες.

Γονικές παροχές: Οι πέντε παγίδες - Τι να προσέξετε

«Παρατηρούμε ότι έχει μεγαλώσει η ζήτηση για μεγαλύτερες κατοικίες. Π.χ., αν μια τετραμελής οικογένεια παλαιότερα ζητούσε ένα σπίτι με δύο κρεβατοκάμαρες τώρα ζητάει με τρεις κρεβατοκάμαρες κι αυτό γιατί έχει αυξηθεί η τηλεργασία. Επίσης, έχει αυξηθεί η ζήτηση είτε για κήπο, είτε για μεγαλύτερες βεράντες», τονίζει.

Πόλος έλξης για Ευρωπαίους συνταξιούχους η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα

Σχετικά με τη δεύτερη (εξοχική) κατοικία, εξηγεί ότι οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί: «Υπάρχουν ακίνητα προς πώληση και η ζήτηση διαρκώς αυξάνεται, κάτι που μπορεί να φέρει αύξηση των τιμών μελλοντικά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top