Πόλος έλξης για Ευρωπαίους συνταξιούχους η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα

200.000 νέες κατοικίες θα μπορούσαν να πωληθούν σε αλλοδαπούς

Σαντορίνη

Ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές για Ευρωπαίους συνταξιούχους, ειδικά Γερμανούς, συγκαταλέγεται η Ελλάδα.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο, η χώρα μας συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των δέκα κορυφαίων προτιμήσεων των Γερμανών συνταξιούχων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια για εγκατάστασή τους στην Ελλάδα και την αγορά δεύτερης κατοικίας.

Aγορά ακινήτων: Σε ποιες περιοχές θα συνεχιστεί η άνοδος των τιμών

Όπως αναφέρεται, «μπορεί να αποδειχθούν ως «Φλέβα Χρυσού» για την ελληνική οικονομία - και όχι μόνο - οι πλούσιοι Γερμανοί συνταξιούχοι, οι οποίοι θεωρούνται οι καλύτεροι πελάτες για αγορά δεύτερης εξοχικής κατοικίας στις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, προβλέπεται ότι μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό  θα μπορούσαν να πωληθούν στη χώρα περί τις 200.000 νέες κατοικίες σε αλλοδαπούς αγοραστές, είτε ως μεμονωμένα ακίνητα, είτε ως ιδιοκτησίες ενταγμένες σε συγκροτήματα κατοικιών.

Ακίνητα: Η αύξηση των ενοικίων οδηγεί σε αγορές κατοικιών

Η λεγόμενη "Ασημένια Οικονομία - Silver Economy", οι οικονομικές δηλαδή δραστηριότητες που απευθύνονται σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών μπορεί να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο μοντέλο στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Βασικές προϋποθέσεις είναι η εφαρμογή ενός επιτελικού σχεδιασμού και η άσκηση συνδυασμένων πολιτικών σε διάφορους τομείς όπως του περιβάλλοντος, του τουρισμού, της τεχνολογίας, των επενδύσεων, της εκπαίδευσης, της υγείας, της ασφάλισης και άλλους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top