Ακίνητα: Η αύξηση των ενοικίων οδηγεί σε αγορές κατοικιών

Συνεχίζεται η αυξητική τάση στις τιμές των διαμερισμάτων

Πωλείται - Ενοικιάζεται

Στην αγορά κατοικίας στρέφονται πολλοί λόγω της σημαντικής ανόδου της αγοράς ενοικίων των ακινήτων, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς.

Μέσα στο 2021 η αγορά ενοικίων σε Αττική και Θεσσαλονίκη καταγράφει σημαντική αύξηση, ενώ στην περιφέρεια τα μισθώματα παρουσιάζουν σταθερότητα ή μικρές αυξήσεις.

ΟΠΕΚΑ: Γιατί κινδυνεύουν να χάσουν τα επιδόματα χιλιάδες δικαιούχοι

Σύμφωνα με πανελλαδικά στοιχεία της RE/MAX Ελλάς, τα μισθώματα παρουσίασαν αύξηση κατά μέσο όρο 5%, με την Αττική να βρίσκεται στο + 6,2%, τη Θεσσαλονίκη στο + 9,4% και την περιφέρεια στο +1,4%.

Ακίνητα: Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές ενοικίασης και αγοράς σπιτιών

Την ίδια ώρα, βάσει έρευνας της Geoaxis, οι τιμές των νεόδμητων διαμερισμάτων για το γ’ τρίμηνο του 2021 κατέγραψαν αύξηση στο 8,37% σε σχέση με έναν χρόνο πριν και στο καθόλου ευκαταφρόνητο 11,14% σε σχέση με δύο χρόνια πριν, σε περιοχές της Αθήνας όπως οι Αμπελόκηποι (Κέντρο), Μαρούσι (Βόρεια), Παλαιό Φάληρο (Νότια), Περιστέρι (Δυτικά) και Χολαργός (Ανατολικά).

Για τα διαμερίσματα παλαιότητας, η αύξηση είναι επίσης μεγάλη, αλλά ηπιότερη σε σχέση με τα νεόδμητα (6,23% σε σχέση με έναν χρόνο πριν και 10,64% σε σχέση με δύο χρόνια πριν).

Στελέχη της αγοράς, εκτιμούν πως η άνοδος των αξιών αναμένεται να συνεχιστεί για τους επόμενους 12 μήνες, ίσως με μικρότερη ένταση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top