Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022

Αρχές Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για μέρισμα – Τι είπε ο Σταϊκούρας

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022 θα δουν οι πολίτες.

Όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον Σκάι, το υπουργείο Οικονομικών θα εισηγηθεί θετικά για αύξηση του βασικού μισθού το επόμενο έτος.

Νέα μέτρα στήριξης για τις αυξημένες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος  

Ήδη, έχει αποφασιστεί η αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Ιανουαρίου 2022, από τα 650 ευρώ, στα 663 ευρώ (αύξηση 2%).

Υπενθυμίζεται ότι η προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας ήταν για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ μέσα στην τριετία.

Μειώσεις τιμών μετά το πρώτο τρίμηνο του 2022

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως ο προϋπολογισμός προβλέπει ανάπτυξη στην περιοχή του 7% για φέτος, συρρίκνωση της ανεργίας και εκτόξευση των επενδύσεων και των εξαγωγών.

Μητσοτάκης: Και δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού εντός του 2022

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι ο πληθωρισμός μπορεί να τρέξει ακόμη και με 4% τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, αλλά εκτίμησε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση στις τιμές από το α’ τρίμηνο του 2022 για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και από το β’ τρίμηνο για το ενεργειακό κόστος.

Όχι σε νέα μέτρα στήριξης για την εστίαση

«Ο προϋπολογισμός, που κατατίθεται την Παρασκευή στη Βουλή, δεν περιλαμβάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για οποιονδήποτε κλάδο της οικονομίας, με βάση και τον υπάρχοντα δημοσιονομικό χώρο», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Κατώτατος μισθός: Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις από το 2022

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει επιπλέον στήριξη για την εστίαση, μετά τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως  τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η εστίαση έχει ενισχυθεί με 2,3 δισ. ευρώ και συνεχίζει να ενισχύεται με τα προγράμματα των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης που θα «τρέχουν» και το 2022.

Αρχές Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για μέρισμα

Σχετικά με την πιθανότητα να διανεμηθεί μέρισμα στις γιορτές των Χριστουγέννων, ο υπουργός είπε ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης διαμορφώνονται με βάση την ένταση και την έκταση της ενεργειακής και της υγειονομικής κρίσης και τον περιορισμό των δυσμενών συνεπειών στα νοικοκυριά.

Όπως εξήγησε, αυτή η «δίδυμη κρίση» περιορίζει τις δυνατότητες για άλλες παρεμβάσεις.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι θα υπάρξει συζήτηση με τον πρωθυπουργό στις αρχές Δεκεμβρίου με βάση την εκτέλεση του προϋπολογισμού και εάν δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος θα οδεύσει στις προτεραιότητες το επόμενο δίμηνο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top