Τι προβλέπεται για τα self tests στον ιδιωτικό τομέα για τον Ιούλιο

Πόσα self tests και πότε θα προμηθευτούν οι εργαζόμενοι από τα φαρμακεία  

self test

Ανακοίνωση για το τι προβλέπεται για τα self tests στον ιδιωτικό τομέα για τον Ιούλιο και πότε πρέπει να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία εξέδωσε το Υπουργείο  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Self test: Ποιοι θα τα προμηθεύονται από σήμερα από τα φαρμακεία

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία, έως το Σάββατο 10.7.2021, τέσσερα δωρεάν self test, ένα για την εβδομάδα από 5.7.2021 έως 11.7.2021, ένα για την εβδομάδα από 12.7.2021 έως 18.7.2021, ένα για την εβδομάδα από 19.7.2021 έως 25.7.2021 και ένα για την εβδομάδα από 26.7.2021 έως 1.8.2021. 


Κατ΄ εξαίρεση, για την εβδομάδα από 28.6.2021 έως 4.7.2021, σε περίπτωση μη διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου, δεν ισχύουν οι προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες.

ΣτΕ: Υποχρεωτικά τα self- test στα σχολεία


Από Δευτέρα 5.7.2021 έως και 1.8.2021 ισχύει η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενοςπαρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.


Υπενθυμίζεται ότι το self test διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του/ης εργαζόμενου  στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία  εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. 

Self Test: Χορήγηση για Ιούλιο και Αύγουστο αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί


Σε κάθε περίπτωση, όταν μεσολαβούν διαστήματα όπου ο εργαζόμενος απασχολείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας ή τελεί σε νόμιμη άδεια κ.α., ο επόμενος υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος τοποθετείται χρονικά έως και 24 ώρες πριν την ανάληψη της επόμενης υπηρεσίας του με φυσική παρουσία, στον συμφωνημένο στην ατομική σύμβαση τόπο εργασίας.

Self test: «Παράθυρο» παράτασης της διάθεσης στα φαρμακεία


Εξαιρούνται από την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του self-test σε χώρους εργασίας, οι εργαζόμενοι που έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε περίπτωση μη επίδειξης στα αρμόδια όργανα του πιστοποιητικού εμβολιασμού, οι εργαζόμενοι υποχρεούνται στη διενέργεια και επίδειξη διαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποιείται ιδία δαπάνη είτε πρόκειται για self-test είτε για εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR είτε για rapid test.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top