ΕΝΦΙΑ: Με τις περσινές αντικειμενικές αξίες το 2021 

Από το 2022 οι νέες τιμές ζώνης για τα ακίνητα 

πληρωμές πορτοφόλι

Με τις περσινές αντικειμενικές αξίες θα υπολογισθεί ο φετινός ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του οικονομικού συντάκτη του Star Γιώργου Παππού. 

Σταϊκούρας: Ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 8%

Η επεξεργασία των νέων Τιμών Ζώνης, όπως τις εισηγήθηκαν οι εκτιμητές, έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο το επόμενο βήμα είναι ακόμα πιο δύσκολο- τεχνικά και πολιτικά- καθώς αφορά στην αναδιάρθρωση του ΕΝΦΙΑ.  

Το επικρατέστερο σενάριο είναι οι νέες Τιμές Ζώνης να τεθούν σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά του 2022, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στην κτηματαγορά να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Από μια τέτοια εξέλιξη κερδισμένα θα είναι και τα κρατικά ταμεία, αφού στο β’ εξάμηνο του έτους οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα αυξηθούν στις περιοχές όπου οι Τιμές Ζώνης θα πάρουν τον ανήφορο. 

«Φωτιά» ο ΕΝΦΙΑ: Πού προτείνονται αυξήσεις έως 100% στις αντικειμενικές

Η απόφαση θα «κλειδώσει»  μετά τις επαφές που θα έχει αύριο και μεθαύριο το οικονομικό επιτελείο με τους Θεσμούς, καθώς ένα από τα βασικά θέματα της 10ης Αξιολόγησης είναι η ευθυγράμμιση αντικειμενικών- εμπορικών τιμών και η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ με τις νέες τιμές.  

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα πληρώσουν αναδρομικά έξτρα φόρο ακινήτων

Ως την Τετάρτη «κλειδώνουν» και  όλες οι αποφάσεις για τις φετινές φορολογικές υποχρεώσεις (τεκμήρια, e- αποδείξεις). 

Δημοσιοποιήθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2021: πέρα από τους αριθμητικούς στόχους, ενδιαφέρον έχει ότι βασίζεται σε εκτεταμένες διασταυρώσεις σε ό,τι κινείται. 900 ελεγκτές έχουν εκπαιδευτεί σε ελέγχους αμερικανικού τύπου (έμμεσες τεχνικές ελέγχου), δηλαδή σε μεθόδους όπου υπολογίζεται εμμέσως το πραγματικό εισόδημα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top