Σταϊκούρας: Ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 8%

«Η χώρα θα αντέξει και τρίτο κύμα πανδημίας»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 8% σε ορισμένες περιοχές της χώρας άφησε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, ο υπουργός Οικονομικών είπε – μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM – πως δεν αναμένεται να οδηγήσει σε επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων), με εξαίρεση κάποιες γεωγραφικές περιοχές.

Lockdown: Νέο πρόγραμμα για στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

«Υπάρχουν γεωγραφικές περιοχές της χώρας που μπορεί και πρέπει να υπάρχει υψηλότερη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος ούτως ώστε να κάνουμε μείωση του ΕΝΦΙΑ, όπως είχαμε δεσμευτεί, κατά 8%. Αυτό έχει στοιχείο οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε ο υπουργός.

Ποιοι φόροι θα μειωθούν το 2021

Ο κ. Σταϊκούρας είπε πως η χώρα θα αντέξει «και ένα τρίτο κύμα της πανδημίας», ενώ αναφερόμενος στα νέα μέτρα για την πανδημία, που τέθηκαν σε ισχύ την προηγούμενη εβδομάδα, «πρόσθεσαν 500 εκατομμύρια κόστος σε μηνιαία βάση στην πραγματική οικονομία».

Συνεχίζοντας, είπε πως οι δυνατότητες της οικονομίας, δεν είναι απεριόριστες και πως το κράτος θα καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι των οικονομικών και υγειονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε πως την Πέμπτη θα νομοθετηθεί στη Βουλή η μη απόδοση ενοικίων, όσων πλήττονται από την πανδημία, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Παράλληλα, ανέφερε πως δεν είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης να καταθέσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top