«Φωτιά» ο ΕΝΦΙΑ: Πού προτείνονται αυξήσεις έως 100% στις αντικειμενικές

Στην «πρώτη γραμμή» περιοχές που γνώρισαν εμπορική αναβάθμιση

Πορτοφόλι

Αυξήσεις-φωτιά στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) πιθανόν να δουν οι ιδιοκτήτες σε περιοχές, που γνώρισαν εμπορική αναβάθμιση τα τελευταία χρόνια.

Σε πολλές περιοχές οι εκτιμητές, που συμμετείχαν στο έργο για τις αλλαγές στις τιμές ζώνης, έχουν εισηγηθεί αυξήσεις, που προσεγγίζουν ή ακόμα και ξεπερνούν το 100%.

Έρχονται νέες μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ - Ποιοι κερδίζουν

Κατά μέσον όρο, στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, που επωφελήθηκαν σημαντικά από την αύξηση της ζήτησης κατά την διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, προτείνονται αυξήσεις των τιμών ζώνης κατά 50-60%.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο, η προτεινόμενη αύξηση αγγίζει... ταβάνι! Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα για την περιοχή του Ψυρρή, που η προτεινόμενη τιμή είναι στα 2.640 ευρώ ανά τ.μ., από 1.200 ευρώ, που είναι σήμερα, και ο Βοτανικός, που η προτεινόμενη τιμή είναι στα 2.200 ευρώ ανά τ.μ., από 1.100 ευρώ, που είναι σήμερα.

Στα Βόρεια προάστια, οι προτεινόμενες αυξήσεις είναι σαφώς υπιότερες και κινούνται κατά μέσον όρο γύρω στο 20-30%, ωστόσο υπάρχουν περιοχές όπως η Πεντέλη και η Λυκόβρυση, που υπάρχουν εισηγήσεις για αυξήσεις του 60,5 και 85% αντίστοιχα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top