Οι περιοχές που εξετάζεται να ανοίξουν τα καταστήματα μετά τις 7 Ιανουαρίου

Σε «ζώνες» θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο

Δείτε τι δήλωσε για το lockdwown και το εμβόλιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Tο σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων λιανικού εμπορίου σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές της χώρας εξετάζει η κυβέρνηση για το χρονικό διάστημα μετά τις 7 Ιανουαρίου ανάλογα με τα επιδημιολογικά  δεδομένα. Την εισήγηση θα κάνει  το υπουργείο Ανάπτυξης με βάση την προσομοίωση μαθηματικών μοντέλων για κάθε περιοχή την Τετάρτη ή την Πέμπτη που έρχεται και τις τελικές αποφάσεις θα λάβει η κυβέρνηση. 

Ανοιχτά σήμερα σούπερ μάρκετ, μαγαζιά λιανικής με click away και κομμωτήρια

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι περιφέρειες στις οποίες εξετάζεται να επαναλειτουργήσει το λιανικό εμπόριο είναι η Κρήτη, η Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες, η Εύβοια και η Στερεά Ελλάδα. Στην Αττική ενδέχεται να ανοίξουν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου ανά περιοχές, αν και οι επιπτώσεις μιας «αναζωπύρωση» των κρουσμάτων στις ΜΕΘ προκαλεί προβληματισμό.  

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σήμερα το πρωί στον Σκάι ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανικό εμπόριο σε «ζώνες», σε περιοχές που το επιδημιολογικό φορτίο είναι χαμηλό.  

«Μόλις 35.000 επιχειρήσεις διαθέτουν e- shop και θα ανοίξουν με click away»

«Κάθε εβδομάδα συνεδριάζουμε και κάθε εβδομάδα θα αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας με βάση την πορεία της επιδημίας. Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί και τώρα, αλλά οι δυο περιφέρειες που εξετάζαμε να ανοίξουν, η Κρήτη και η Πελοπόννησος, δεν ήταν ολόκληρες και αυτό δημιούργησε ανησυχία μεταφοράς. Φέρνω ένα παράδειγμα. Στην Κρήτη, στον χάρτη που μας παρέδωσαν, μπορούσε να ανοίξουν οι νομοί Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, αλλά όχι Ηρακλείου. Σκεφτήκαμε ότι αν το κάναμε θα ρισκάραμε πρώτον την υγεία όλης της νήσου γιατί μπορεί από το Ηράκλειο να πήγαιναν σε άλλον νομό για να ψωνίσουν κι αυτό δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε και θα υπήρχε ο κίνδυνος διασποράς σε όλη την Κρήτη και δεύτερον θα υπήρχε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των εμπόρων», ανέφερε χαρακτηριστικά» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top