Πρόγραμμα Γέφυρα: Ξεκινά τέλη Νοεμβρίου η καταβολή της επιδότησης

Μετά την έγκριση του προγράμματος για τους δανειολήπτες από την ΕΕ    

Υπουργείο Οικονομικών

Άνοιξε ο δρόμος για να ξεκινήσει, στα τέλη του μήνα η καταβολή της κρατικής επιδότησης στους δικαιούχους του προγράμματος Γέφυρα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

Κομισιόν: Ενέκρινε το πρόγραμμα Γέφυρα για την προστασία α΄ κατοικίας

«Ένα σημαντικό βήμα, για να αρχίσει η εκταμίευση πόρων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό προς τους πληττόμενους από τον κορωνοϊό ευάλωτους δανειολήπτες, έχει, πλέον, πραγματοποιηθεί. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί πολιτικές με οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο.

Το πρόγραμμα «Γέφυρα» αφορά δανειολήπτες με τόσο με μη εξυπηρετούμενα δάνεια όσο και με εξυπηρετούμενα δάνεια.

Πάνω από 160.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις μπήκαν στη «ΓΕΦΥΡΑ»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το ελληνικό πρόγραμμα, ύψους 665 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη ευάλωτων δανειοληπτών που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού  και αποφάνθηκε ότι είναι σύμφωνη με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις. 

Η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα» ολοκληρώθηκε  στις 31 Οκτωβρίου. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ανήλθε στις 160.467. Η επεξεργασία τους βρίσκεται σε εξέλιξη και στα τέλη Νοεμβρίου προγραμματίζεται η πληρωμή σημαντικού αριθμού επιδοτήσεων προς δικαιούχους πολίτες.

Όσοι δανειολήπτες υπέβαλαν αίτηση, μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών (http://www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra/).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top