Πάνω από 160.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις μπήκαν στη «ΓΕΦΥΡΑ»

Θα ενισχυθούν για εννέα μήνες

Από αυτόν το μήνα ξεκινάει η κρατική επιδότηση στις δόσεις δανείων πρώτης κατοικίας. Πάνω από 160.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, που μπήκαν στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», θα ενισχυθούν για εννέα μήνες. 

Οι πρώτες επιδοτήσεις θα ενισχύσουν συνεπείς δανειολήπτες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Η ενίσχυση σε αυτά τα ενήμερα δάνεια ξεκινά από το 90% και «σβήνει» σταδιακά. Για παράδειγμα, από ένα σύνολο δόσεων 3.825 ευρώ, σε ένα 9μηνο το κράτος θα καλύψει 3.060 ευρώ, άρα αυτό το νοικοκυριό θα πρέπει να πληρώσει μόνο 765 ευρώ.

Σημειωτέον ότι όσοι έχουν βάλει στον «πάγο» τις δόσεις «πράσινων» δανείων, όπως προβλέπουν τα μέτρα στήριξης για τον κορωνοϊό, δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς η επιδότηση θα ξεκινήσει με τη λήξη της αναστολής πληρωμών.

Όσοι έχουν «κόκκινο» δάνειο, θα πρέπει πρώτα να το ρυθμίσουν με την τράπεζα, προκειμένου να ξεκινήσει η επιδότηση του Δημοσίου. Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα έχουν δοθεί επιδοτήσεις 108 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν δεσμευθεί από τον Προϋπολογισμό άλλα 280 εκατ. ευρώ για την επόμενη χρονιά. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top