Black Friday: Ξεκίνησαν το κυνήγι της μοναδικής προσφοράς οι Έλληνες

Ξεκίνησε από τα ξημερώματα – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Black Friday στις ΗΠΑ

Με… βομβαρδισμό από εκατομμύρια email λίγο μετά την αλλαγή της ημέρας στις 00.00, αλλά και τα ξημερώματα, ξεκίνησε η «Μαύρη Παρασκευή» στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες ρίχνονται μέσω υπολογιστών και ουρών σε καταστήματα στο κυνήγι της μοναδικής προσφοράς, στην τέταρτη χρονιά, που εφαρμόζεται η Black Friday στη χώρα μας. Ωστόσο, φέτος δεν παρουσιάζεται το φαινόμενο με τις μεγάλες ουρές σε αρκετά πολυκαταστήματα της Αθήνας.

Black Friday: Πώς θα ψωνίσουν φέτος οι Έλληνες – Ποια πόλη έχει τα πρωτεία

Σύμφωνα με έρευνα, κατά τη «Μαύρη Παρασκευή» ένας στους πέντε ψωνίζει εν ώρα εργασίας μέσω διαδικτύου, ενώ η κορύφωση των αγορών είναι τα μεσάνυχτα (με το που ξεκινήσει η Black Friday) και στις 14.00.

Οι εκπτώσεις, που διαφημίζονται, φτάνουν το 50%, ενώ σε κάποιες προσφορές, ακόμη και το 70%, με τις εταιρείες να ελπίζουν φέτος σε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των καταναλωτών στην ημέρα των προσφορών.

Black Friday και Cyber Monday: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Ωστόσο, κατά την διάρκεια των αγορών χρειάζεται μεγάλη προσοχή από το καταναλωτικό κοινό για τυχόν «παραπλανητικές» προσφορές.

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, η έρευνα αγοράς «αποτελεί πάντοτε χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή, για να επιλέξει με αντικειμενικά κριτήρια τα προϊόντα που καλύπτουν τις προσωπικές του ανάγκες, συνυπολογίζοντας τη σχέση ποιότητας και τιμής, ειδικά για είδη τα οποία έχουν υψηλή αξία αγοράς».

«Black Friday»: Oι 5 βασικοί κανόνες για να μην πέσετε θύματα «προσφορών»

Παράλληλα, η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καλεί τους καταναλωτές να δείξουν επίσης ιδιαίτερη προσοχή και στις αγορές μέσω διαδικτύου.

Όπως αναφέρει, θα πρέπει να ελέγχουν – μεταξύ άλλων – την ταυτότητα του προμηθευτή, τη συνολική τιμή του προϊόντος, τη διαθεσιμότητα και τον τρόπο πληρωμής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τετραψήφιος αριθμός 1520 της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή θα βρίσκεται σε λειτουργία προκειμένου οι καταναλωτές να προχωρούν σε καταγγελίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top