«Black Friday»: Oι 5 βασικοί κανόνες για να μην πέσετε θύματα «προσφορών»

Τι συστήνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος

Black Friday

Η αντίστροφη μέτρηση για την «Black Friday» έχει αρχίσει και πολλοί καταναλωτές είναι έτοιμοι για τα ψώνια τους προκειμένου να επωφεληθούν τις δελεαστικές προσφορές, κατά την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη.

«Black Friday»: Πώς ξεκίνησε και γιατί ονομάστηκε «Μαύρη»;

Black Friday και Cyber Monday: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και συστήνει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, ώστε να μη δελεάζονται από φαινομενικά εντυπωσιακές προσφορές οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να είναι παραπλανητικές.

Οι πέντε κανόνες της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος για να μην πέσετε θύματα «προσφορών»

1.    Να κάνετε έρευνα αγοράς και να ελέγχετε όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητήσετε στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξετε, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είστε βέβαιοι ότι η τιμή που έχετε εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

2.     Να οριοθετήσετε τις ανάγκες σας και να προγραμματίσετε με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνετε, οι οποίες  θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό σας προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.

3.     Να ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής σας όταν αγοράζετε προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είστε πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

4.     Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι' αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

5.     Να ζητάτε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχετε αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσετε να το επιστρέψετε ή να το αλλάξετε, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Η ανακοίνωση της ένωσης καταλήγει ως εξής: «Καλό θα ήταν να γνωρίζουν όλοι ότι η καταναλωτική φρενίτιδα που με τεχνικές marketing δημιουργούν μεγάλοι παράγοντες του εμπορίου (Βlack Friday, άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές, λευκές νύκτες κλπ) έχει ως αποτέλεσμα την υποσυνείδητη άσκηση ψυχολογικής πίεσης στον καταναλωτή, ο οποίος αισθάνεται ότι «πρέπει» να εκμεταλλευτεί τις προσφορές, σπεύδοντας στα μαγαζιά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top