Επιστροφή φόρου: Ποιοι δε θα πάρουν χρήματα λόγω… ΕΝΦΙΑ

Θα λάβουν email ή sms οι φορολογούμενοι

Κέρματα στο τραπέζι

Τους αυτόματους συμψηφισμούς των επιστροφών φόρου εισοδήματος με τον ΕΝΦΙΑ ή με άλλες μη ρυθμισμένες οφειλές έχει ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2019 «έβγαλε» επιστροφή φόρου σε 967.127 φορολογούμενους, εκ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό την έχει ήδη λάβει. 

Έτσι, αρκετές χιλιάδες φορολογούμενοι, αναμένεται να ενημερωθούν, μέσω email ή μηνύματος στο κινητό, ότι δε θα λάβουν το ποσό που δικαιούνται, καθώς θα γίνει συμψηφισμός με τις οφειλές τους.

Το μήνυμα που στέλνει η ΑΑΔΕ 

«Σας γνωρίζουμε ότι διενεργήθηκε αυτόματος συμψηφισμός χρεών σας (μη ρυθμισμένων) με ποσά επιστροφής Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ετών 2015- 2019 ή/και με ποσά πληρωμής που έχετε πραγματοποιήσει σε τράπεζα και ήταν σε εκκρεμότητα στη Δ.Ο.Υ. σας. Παρακαλείσθε όπως ενημερωθείτε για το νέο μειωμένο ποσό της οφειλής σας από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση/Στοιχεία Οφειλών Eκτός Ρύθμισης και Πληρωμή στο TAXISnet (www.aade.gr)»,

Παραδείγματα συμψηφισμού επιστροφής φόρου με ΕΝΦΙΑ

Φορολογούμενος που δικαιούται επιστροφή φόρου 300 ευρώ. Του ήρθε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 210 ευρώ. Η ΑΑΔΕ θα κάνει συμψηφισμό και θα του επιστρέψει, σε δεύτερη φάση 90 ευρώ.

Φορολογούμενος που δικαιούται επιστροφή φόρου 300 ευρώ. Του ήρθε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 450 ευρώ. Η ΑΑΔΕ θα κάνει συμψηφισμό και –δεδομένου ότι ο φόρος ακινήτων πληρώνεται σε πέντε δόσεις – θα κληθεί να καταβάλλει μόνο τις δύο τελευταίες, μία των 100 και μία των 50 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top