Φορολοταρία αποδείξεων: Τι αλλάζει από σήμερα

Τι πρέπει να ξέρετε για τις μηνιαίες κληρώσεις και το έπαθλο

Μπαλάκια λοταρίας

Αλλαγές στη φορολοταρία που μοιράζει συνολικά ένα εκατομμύριο ευρώ τον μήνα ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). 

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές αφορούν τις κληρώσεις, αλλά και τους λαχνούς, οι οποίοι πλέον θα μαζεύονται πιο δύσκολα, καθώς το «μέτρημα» ξεκινά από τα 200 ευρώ, ενώ μπαίνει πλαφόν συναλλαγών στα 50.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι λαχνοί συμμετοχής θα υπολογίζοντα πλέον ως εξής:

- Για συνολικό άθροισμα μέχρι διακόσια (200) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.

- Για τα επόμενα τριακόσια (300) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από διακόσια ένα (201) ευρώ μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.

- Για τα επόμενα πεντακόσια (500) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα (501) ευρώ μέχρι χίλια (1.000) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ.

- Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα (1001) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε έξι (6) ευρώ, με ανώτατο όριο συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη για τις ανάγκες του προγράμματος των δημοσίων κληρώσεων, το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.

Όπου απαιτείται στρογγυλοποίηση, αυτή γίνεται στον πλησιέστερο μεγαλύτερο ακέραιο.

Σημειώνεται πως η επόμενη κλήρωση, η οποία θα αφορά τις συναλλαγές Μαΐου, θα γίνει στα τέλη Ιουνίου.

Μέχρι δύο φορές τον χρόνο μπορεί κανείς να κερδίσει τα 1.000 ευρώ

Όσον αφορά τις κληρώσεις, κάθε συμμετέχων μπορεί να αναδειχθεί τυχερός και να πάρει τα 1.000 ευρώ μέχρι δύο φορές κάθε ημερολογιακό έτος.

Εάν η τύχη του χαμογελάσει και τρίτη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο, τότε το έπαθλο μεταφέρεται στον πρώτο αναπληρωματικό. Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε φορολοταρία κληρώνονται και 1.000 αναπληρωματικοί.

Πώς δίνεται το ποσό των 1.000 ευρώ

Στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την επομένη της ημερομηνίας διεξαγωγής της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν τον λογαριασμό πληρωμών στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.

Η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο θα γίνεται άτοκα, μετά τη δήλωση του λογαριασμού πληρωμών.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί λογαριασμός πληρωμών εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον αναπληρωματικό της συγκεκριμένης κλήρωσης, ο οποίος ενημερώνεται επίσης μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό του στο TAXISnet.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top