Τουρκία: Συνελήφθη ο Εκρέμ Ιμάμογλου – «Δε θα υποκύψω», το μήνυμά του

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας στο σπίτι του

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί στο σπίτι του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος συνελήφθη μετά από έρευνα για τα πεπραγμένα στον δήμο.

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης περίπου 3.000 αστυνομικοί συμμετείχαν στην ευρεία επιχείρηση που αφορά περισσότερα από 100 άτομα, ανάμεσά τους και συνεργάτες του δημάρχου Κωνσταντινούπολης. 

Ακυρώνουν το πτυχίο του Ιμάμογλου - Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος

Η αστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης μετά από κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες στον δήμο Κωνσταντινούπολης και σχέσεις με το PKK. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της εισαγγελίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για 100 άτομα συμπεριλαμβανομένων των υπόπτων ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, Μουράτ Ονγκούν, Τουντσάι Γιλμάζ, Φατίχ Κελές και Ερτάν Γιλντίζ. Η έρευνα επικεντρώνεται στις ενέργειες της εταιρείας Medya A.S. και στο σχέδιο «Urban Consensus».

Νέα απειλή φυλάκισης για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου σε βίντεο που ανήρτησε μέσα από το σπίτι του ενημέρωνε τους ακολούθους του ότι ετοιμάζεται για τη σύλληψή του και ξεκαθάριζε ότι δεν πρόκειται να υποκύψει και θα συνεχίσει τη μάχη εναντίον του Ερντογάν. 

 

 

«Μια χούφτα ανθρώπων προσπαθούν να ανατρέψουν την θέληση του έθνους μας και έστειλαν εκατοντάδες αστυνομικούς στο σπίτι μου κάνοντας κατάχρηση των αγαπημένων μου αστυνομικών. Η καταπίεση είναι μεγάλη αλλά θέλω να σας πω ότι δεν θα υποκύψω. Σας αγαπώ άλλους. Εναποθέτω την τύχη μου στο έθνος. Να ξέρετε όλοι ότι θα μείνω σταθερός στις θέσεις μου. Θα συνεχίσω να πολεμώ κατά του ατόμου και των πολιτικών που χρησιμοποιούν αυτή τη διαδικασία» είπε.

Θρίαμβος Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη - Τριπλή ήττα Ερντογάν

Σε πλάνα που μετέδωσαν τουρκικά κανάλια φαίνονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από το σπίτι του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 αστυνομικά οχήματα στην περιοχή.

Τη σύλληψή του ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ιμάμογλου, Μουράτ Ονγκούν γράφοντας «είμαι υπό κράτηση. Νομίζουν ότι με το να μας φιμώσουν, μπορούν να μας εμποδίσουν να υπερασπιστούμε και να στηρίξουμε τον Εκρέμ Ιμάμογλου. Κάνω έκκληση στους πολίτες μας που έχουν λογαριασμούς σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Από εδώ και πέρα, ο Ιμάμογλου εμπιστεύεται το τουρκικό έθνος. Δεν μπορούν να νικήσουν το έθνος».

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει δηλώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της Τουρκίας στις επόμενες εκλογές. Ωστόσο ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να ανατρέψει αυτό το ενδεχόμενο. Μόλις χθες ανακλήθηκε το πτυχίο του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, που είναι προαπαιτούμενο για να μπορέσει να βάλει υποψηφιότητα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top