Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτίθεται σε τέσσερα μέτωπα

Στο Τελ Αβίβ χιλιάδες πολίτες ζητούν την παραίτηση Νετανιάχου

Δείτε το ρεπορτάζ του Κωστή Βέιμου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μετά το χτύπημα κατά του Ιράν, το Ισραήλ εξαπέλυσε μεγάλες επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς εναντίον Παλαιστινίων στη Γάζα, αλλά και τη Δυτική Όχθη. Aνοιχτό παραμένει και το μέτωπο του νοτίου Λιβάνου. Στο Τελ Αβίβ όμως, χιλιάδες πολίτες συνεχίζουν να διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης του Νετανιάχου. 

Ο Ερντογάν υποδέχτηκε με αγκαλιές και φιλιά τον ηγέτη της Χαμάς

Δυτική Όχθη, Γάζα, Νότιος Λίβανος, Ιράν. Το Ισραήλ επιτίθεται σε τέσσερα μέτωπα. 

Στην Τουλκαρέμ της Δυτικής Οχθης τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή που ξεκίνησε την Παρασκευή.  Οι δρόμοι γέμισαν νεκρούς και τραυματίες. 

Ιρανός ΥΠΕΞ: Με «παιδικά παιχνίδια» έγινε η επίθεση στο Ισφαχάν

«Θα γίνουμε όλοι μάρτυρες. Κάνουν επιδρομές στα σπίτια μας και τα καταστρέφουν, βάζουν τα ανίψια μας στη φυλακή, τα σκοτώνουν και καταστρέφουν τα σπίτια τους», περιγράφει κάτοικος στην Τουλκαρέμ.

Άλλοι δυο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στη Χεβρόνα της Δυτικής Όχθης, όταν προσπάθησαν να τους επιτεθούν με πιστόλια και μαχαίρια.   

Βίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε τη στιγμή που ισραηλινός έπεσε νεκρός όταν προσπάθησε να κατεβάσει μια παλαιστινιακή σημαία παγιδευμένη με εκρηκτικά στη Δυτική Οχθη. Μια γυναίκα κατέγραψε τη σοκαριστική στιγμή.

Ράφα: Ισραηλινές επιθέσεις με 18 νεκρούς

Το ολονύχτιο σφυροκόπημα των Ισραηλινών στη Ραφα της Γάζας είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άνθρωποι,14 από τους οποίους παιδιά και τρεις γυναίκες.  

Δυο ημέρες από το ισραηλινό χτύπημα στην Ισφαχάν του Ιράν και το μυστήριο για την έκτασή του και τις ζημιές που προκάλεσε παραμένει. Δορυφορικές φωτογραφίες που ανέλυσε το BBC δείχνουν να έχει υποστεί ζημιές αεροπορική βάση και συγκεκριμένα τα ραντάρ των πυραύλων S-300.

Βαλλιστικός πύραυλος του Ιράν βρέθηκε κοντά στη Νεκρά Θάλασσα

Τα απομεινάρια ενός ιρανικού βαλλιστικού πύραυλου που εκτοξεύθηκε από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ το προηγούμενο σαββατοκύριακο βρέθηκαν στην έρημο, κοντά στη Νεκρά Θάλασσα. 

Το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν που φοβάται η Δύση 

Η αναχαίτιση των drones και των πυραύλων του Ιράν πριν Χτυπήσουν το Ισραήλ δεν πτοούν τον ανώτατο πνευματικός ηγέτη της χώρας.

Η σύλληψη της αδελφής του ηγέτη της Χαμάς 

Η ισραηλινή αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από τη σύλληψη της αδελφής του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, που έγινε πριν είκοσι ημέρες. Η γυναίκα κρατείται κατηγορούμενη για τρομοκρατία.

Σε αυτό το πολεμικό κλίμα χιλιάδες Ισραηλινοί ζητούν την παραίτηση Νετανιάχου σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο Τελ Αβίβ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top