Ιρανός ΥΠΕΞ: Με «παιδικά παιχνίδια» έγινε η επίθεση στο Ισφαχάν

«To Ιράν δε σχεδιάζει αντίποινα, εκτός εάν το Ισραήλ εξαπολύσει επίθεση»

Μεσανατολικό: To ρεπορτάζ του Κωστή Βέιμου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Η παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις μετά και το χθεσινό χτύπημα του Ισραήλ στο έδαφος του Ιράν, συνεχίζεται. Το Τελ Αβίβ εξακολουθεί να μη σχολιάζει το χτύπημα, ενώ η Τεχεράνη κάνει λόγο για «παιδικά παιχνίδια», που έπληξαν το Ισφαχάν. Πριν από λίγες ώρες, έγινε νέα επίθεση, στη Βαγδάτη.

Μέση Ανατολή: Επικίνδυνο Μπρα Ντε Φερ Ισραήλ - Ιράν - Video

Η Επιχείρηση υποβάθμισης από την Τεχεράνη του χθεσινού πλήγματος στην Ισφαχάν συνεχίστηκε με συνέντευξη του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, όπως μετέδωσε ο Κωστής Βέιμος στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star. O Xοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν παρομοίασε τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν - «Δεν ετοιμάζουμε απάντηση», λέει η Τεχεράνη

Ο ίδιος είπε στο NBC ότι το Ιράν δε σχεδιάζει αντίποινα, εκτός εάν το Ισραήλ εξαπολύσει επίθεση εναντίον της χώρας του και προειδοποίησε το Ισραήλ ότι εάν επιτεθεί στο Ιράν, η απάντηση της Τεχεράνης θα είναι άμεση και σκληρή. 

Χτύπημα σε φιλο- Ιρανούς παραστρατιωτικούς στο Ιράκ

Πριν από λίγες ώρες, πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή με πυραύλους εναντίον βάσης της φιλοϊρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από τη Βαγδάτη.

Το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν που φοβάται η Δύση 

Από την επίθεση σκοτώθηκε ένα μέλος της οργάνωσης και τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ. Οι Αμερικανοί αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στην επίθεση, ενώ το ίδιο έκαναν και σε αυτήν την περίπτωση οι Ισραηλινοί.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top