Ο Ερντογάν υποδέχτηκε με αγκαλιές και φιλιά τον ηγέτη της Χαμάς

Ρόλο διαμεσολαβητή στη Γάζα επιθυμεί η Άγκυρα

Δείτε το ρεπορτάζ του Κωστή Βέιμου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την υποδοχή Ερντογάν στον ηγέτη της Χαμάς

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε δεκτό με αγκαλιές και φιλιά στην Κωνσταντινούπολη τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, την ίδια ώρα που Ισραήλ και Ιράν βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική σύγκρουση.

Ιρανός ΥΠΕΞ: Με «παιδικά παιχνίδια» έγινε η επίθεση στο Ισφαχάν

Αγνοώντας τη Δύση, ο Τούρκος πρόεδρος τα είπε επί 2,5 ώρες σε θερμό κλίμα με τον ηγέτη της φιλοϊρανικής παλαιστινιακής οργάνωσης που εξαπέλυσε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ. Πριν από λίγες ημέρες, η κάμερα κατέγραψε πως άκουσε ατάραχος ότι τρία από τα παιδιά του σκοτώθηκαν από τους Ισραηλινούς. 

Στιγμιότυπα από τη συνάντηση Ερντογάν με τον ηγέτη της Χαμάς- βίντεο ΑΡ

Στιγμιότυπα από τη συνάντηση Ερντογάν με τον ηγέτη της Χαμάς- βίντεο ΑΡ

Ο Ερντογάν είναι ο μόνος ηγέτης χώρας μέλους του ΝΑΤΟ που δε θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. Μάλιστα, στη διάρκεια αυτής της συνάντησης επιτέθηκε και πάλι στο Ισραήλ λέγοντας ότι θα πληρώσει μια μέρα το τίμημα της καταπίεσης που ασκεί στους Παλαιστινίους. 

Στόχος του Ερντογάν είναι η Τουρκία να πάρει τη θέση του Κατάρ, αν αποσυρθεί από τις προσπάθειες διαμεσολάβησης για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, όπου συνεχίζονται καθημερινά οι φονικές ισραηλινές επιδρομές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top