«Κόλλησε» στρεπτόκοκκο και ακρωτηριάστηκε - «Μουμιοποιήθηκαν» τα άκρα της!

Νόμιζε ότι είχε ένα απλό κρύωμα

Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς στον στρεπτόκοκκο / Βίντεο αρχείου Σκάι

Μια καθηγήτρια στο Τέξας «έχασε» και τα τέσσερα άκρα της, τα οποία «μουμιοποιήθηκαν» αφότου νόσησε από στρεπτόκοκκο.

Στρεπτόκοκκος: Γιατί δεν πρέπει να κάνουν οι γονείς strep test στα παιδιά

Ήταν Απρίλιος του 2023, όταν η 51χρονη Σέρι Μούντι που δίδασξε σε γυμνάσιο στο Χιούστον άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία, στην οποία αρχικά δεν έδωσε μεγάλη σημασία. Όμως μέσα σε λίγες ημέρες η υγεία της επιδεινώθηκε και ανέβασε υψηλό πυρετό. Ένα βράδυ ξύπνησε με αναπνευστικό πρόβλημα και τότε αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο.

Στρεπτόκοκκος: Τα συμπτώματα που οδηγούν το παιδί στο νοσοκομείο

«Δε χρειάστηκε ποτέ να πάω στο νοσοκομείο. Ήμουν πάντα υγιής και σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Έτρωγα σωστά, αθλούμουν...», περιέγραψε η Σέρι.

Στρεπτόκοκκος

Η Σέρι δε φανταζόταν ποτέ ότι ο στρεπτόκοκκος θα της «έπαιρνε» και τα τέσσερα άκρα της / Φωτογραφία Facebook

Οι γιατροί που την εξέτασαν διέγνωσαν ότι πάσχει από διπλή πνευμονία, η οποία προκλήθηκε από στρεπτόκοκκο! Το σώμα της υπέστη σηπτικό σοκ, το οποίο επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο, λόγω ενός φαρμάκου που έπαιρνε η 51χρονη για αρθρίτιδα.

Λίγες ημέρες αργότερα, η Σέρι, που είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, έπεσε σε τεχνητό κώμα. Της χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να επαναφέρουν την κυκλοφορία του αίματος στα ζωτικά της όργανα, σε βάρος, όμως, της κυκλοφορίας του αίματος στα χέρια και τα πόδια της.

Στρεπτόκοκκος: Της ακρωτηρίασαν τα άκρα

Φωτογραφία Facebook

Αφού της έσωσαν τη ζωή, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα χέρια και τα πόδια της Σέρι έπρεπε να ακρωτηριαστούν κάτω από τους αγκώνες και τα γόνατα, καθώς είχαν μουμιοποιηθεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top