Φυλάκιση 2,5 ετών πρότειναν οι εισαγγελείς στη δίκη Φρέντη Μπελέρη 

Μπελέρης: Με παρέμβαση Ράμα αφήσατε τον λαό της Χειμάρρας χωρίς δήμαρχο 

Η συνέντευξη του Φρέντη Μπελέρη στο Star (12/12/2023)  

Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών πρότειναν οι δύο εισαγγελείς για  τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, τον οποίο έκριναν ένοχο για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς. 

Αλβανία: Παραίτηση του ηττημένου δημάρχου Χειμάρρας

Ο Φρ. Μπελέρης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ,  απευθυνόμενος στους δικαστές, ανέφερε: «Έχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία, συνεχώς δε δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υποδείξει ως μάρτυρες και στην υπόθεσή  μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Όποιος πλαστογράφησε έγραφα του αλβανικού κράτους, φέρει ποινική ευθύνη». 

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας πρόσθεσε: «Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη, γιατί η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση. Έχετε αφήσει τον λαό της Χειμάρρας χωρίς τον δήμαρχό   τους. Αυτή είναι μια πολιτική φυλάκιση και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος».  

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη στο ειδικό δικαστήριο θα συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου με την αγόρευση των δικηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου. 

Για τον συγκατηγορούμενό του Παντελή Κοκαβέση, η Εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με ανασταλτικό χαρακτήρα λόγω προβλημάτων υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top