Οι αγρότες κατέλαβαν με τα τρακτέρ τις Βρυξέλλες!   

Πρωτόγνωρες σκηνές:  Μάχες σώμα με σώμα με την αστυνομία

Πρωτοφανείς κινητοποιήσεις των αγροτών είχαμε στις Βρυξέλλες, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star Μαρία Ψαρά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Βρυξέλλες: Σοβαρά επεισόδια με τους αγρότες

Μητσοτάκης: Δεκτά τα ελληνικά αιτήματα για τους αγρότες μας

«Όσα χρόνια είμαι στις Βρυξέλλες, δεν έχω ξαναδεί τέτοια κινητοποίηση. Περισσότερα από 1.00 τρακτέρ έφτασαν στη βελγική πρωτεύουσα από χθες το βράδυ και μπλόκαραν τους δρόμους που οδηγούν στο ευρωπαϊκό τετράγωνο, όπου σήμερα συναντήθηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες» τόνισε στη Μάρα Ζαχαρέα η ανταποκρίτρια του Star. 

Βρυξέλλες: Τσουνάμι θυμού από τους αγρότες

Βρυξέλλες: Τσουνάμι θυμού από τους αγρότες  

Με πολύ παλμό και πολλή ένταση, φώναξαν συνθήματα κατά της αύξησης του κόστους παραγωγής τους, αλλά και κατά της «πράσινης συμφωνίας» της ΕΕ, αφού λένε ότι έχει πολλές αδικίες σε βάρος τους. Όπως για παράδειγμα ότι επιτρέπει την εισαγωγή προϊόντων από τη Λατινική Αμερική και την Ασία που δεν πληρούν κανένα περιβαλλοντικό περιορισμό. 

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Απόβαση στην Agrotica στη Θεσσαλονίκη

Αυτό το «τσουνάμι» του θυμού έφτασε τελικά και στη Σύνοδο Κορυφής. Η Πρόεδρος της Κομισιόν υποσχέθηκε κοινή επαναδιαπραγμάτευση και απόλυτη στήριξη -μάλιστα σήμερα συναντήθηκε με την πανευρωπαϊκή ομοσπονδία αγροτών. 

Αλλά και ο Πρόεδρος Μακρόν υποσχέθηκε ανακουφιστικά μέτρα, ενώ όλοι οι ηγέτες υποσχέθηκαν να ακούσουν τις φωνές τους. 

Το Παρίσι «πέφτει» στα χέρια των αγροτών

Οι εξαγριωμένοι αγρότες πολιόρκησαν πάντως από το πρωί τις Βρυξέλλες και την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών τους, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Οι μάχες με την αστυνομία το μεσημέρι ήταν σώμα με σώμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top