Το Παρίσι «πέφτει» στα χέρια των αγροτών

Γερμανία: Αποκλείστηκαν αιφνιδιαστικά είσοδοι του λιμανιού

Στο Παρίσι καταφθάνουν οι Γάλλοι αγρότες, κλιμακώνοντας με αυτό τον τρόπο τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους. 

Λάρισα: Κομβόι τρακτέρ από όλη τη Θεσσαλία κατέληξε στο κέντρο της πόλης

«Σε αυτό το στάδιο  θέλουμε ξανά να  αυξήσουμε την πίεση  και θα μπλοκάρουμε ους βασικούς αυτοκινητόδρομους από και προς το Παρίσι» ανέφερε ο Πρόεδρος Αγροτικού Σωματείου Αρνό Ρουσό. 

Το ακροατήριο «πάγωσε» με την ατάκα της Τζάκρη για τους αγρότες

Ο Μακρόν «απαντά» στους αγρότες με 15.000 αστυνομικούς

Ο Μακρόν απαντά στους 50.000 αγρότες που είναι υπεύθυνοι για την εφοδιαστική αλυσίδα. Στέλνει 15000 αστυνομικούς και τεθωρακισμένα οχήματα γύρω από την μεγαλύτερη λαχαναγορά.

O Υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν αναφέρει πως: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε τις επιθέσεις στα δημόσια κτήρια, στις εφορίες, στις αγορές ή να σταματήσουν σε μεταφορικά μέσα που μεταφέρουν προϊόντα από άλλες χώρες». 

Οι Γάλλοι πολίτες στηρίζουν τους αγρότες

Τα μπλόκα επισκέφθηκε και η ηγέτης της αντιπολίτευσης Μαρίν Λεπέν που βλέπει το "αγροτικό" ως το δυνατό χαρτί που ίσως την οδηγήσει όχι μόνο στο τιμόνι του τρακτέρ αλλά και έως την προεδρία.

Γερμανία: Αποκλείστηκαν αιφνιδιαστικά είσοδοι του λιμανιού

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται και στο Αμβούργο  στο κέντρο της πόλης με αιφνιδιαστικό αποκλεισμό των σημείων πρόσβασης του λιμανιού.

Κύριο αίτημα των αγροτών είναι η απόσυρση της απόφασης για κατάργηση της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου. 

Η αστυνομία αναφέρει πως περίπου τα 1.500 τρακτέρ, τα οποία χρησιμοποιούν από το πρωί πέντε διαφορετικά σημεία εισόδου, προκάλεσαν  σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους απέκλεισαν  πολλά σημεία που οδηγούν στους τερματικούς σταθμούς των κοντέινερ.

«Αποφασίσαμε αυθόρμητα να αποκλείσουμε το λιμάνι. Εδώ είναι ο κόμβος για την μεταφορά τροφίμων σε όλον τον κόσμο. Εάν δεν λειτουργεί τίποτα εδώ, οι πολιτικοί θα λάβουν σαφές μήνυμα», δήλωσε εκπρόσωπος των αγροτών στην BILD.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top