HΠΑ: «Καθηλώνουν» τα Boeing 737 MAX μετά την αποκόλληση παράθυρου σε πτήση

Για ελέγχους ασφαλείας

HΠΑ: «Καθηλώνουν» 171 Boeing μετά την αποκόλληση παραθύρου σε πτήση

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) διέταξε σήμερα την επιθεώρηση ασφαλείας σε απροσδιόριστο αριθμό αεροσκαφών Boeing 737 MAX 9 προτού τους επιτραπεί να πετάξουν ξανά, μετά την αποκόλληση ενός απενεργοποιημένου διαχωριστικού καλύμματος πόρτας σε αεροσκάφος της Alaska Airlines.

Τρόμος στον αέρα σε πτήση στις ΗΠΑ: Αποκολλήθηκε το παράθυρο του Boeing    

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ρυθμιστική αρχή εναέριας ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η προσωρινή απαγόρευση πτήσης ισχύει για όλα τα αεροσκάφη 737 MAX 9 με διαχωριστικό κάλυμμα πόρτας στη μέση της καμπίνας εγκατεστημένο στην άτρακτο, μέχρι να επιθεωρηθούν και να γίνουν τυχόν απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

Νωρίτερα σήμερα η FAA ανακοίνωσε ότι διέταξε την άμεση επιθεώρηση 171 αεροσκαφών Boeing 737 MAX 9, τα οποία απαγορεύεται να πετάξουν μέχρι τότε, μετά το περιστατικό που συνέβη την Παρασκευή κατά τη διάρκεια πτήσης κοντά στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. 

 Η οδηγία της FAA «επιβάλλει στους αερομεταφορείς (αεροπορικές εταιρίες) να επιθεωρούν το αεροσκάφος πριν από μια νέα πτήση», ανακοίνωσε η υπηρεσία σε δελτίο Τύπου, εκτιμώντας ότι η διαδικασία επιθεώρησης απαιτεί από 4 έως 8 ώρες ανά αεροσκάφος.

 Η Alaska Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επιθεωρήσεις σε περισσότερο από το ένα τέταρτο (25%) του στόλου της των Boeing 737-9 ολοκληρώθηκαν χωρίς «ανησυχητικά ευρήματα» μετά την καθήλωση από την αεροπορική εταιρία δεκάδων Boeing για ελέγχους ασφαλείας.

Ο προμηθευτής της Boeing στον τομέα της αεροδιαστημικής, η Spirit AeroSystems, κατασκεύασε και εγκατέστησε το διαχωριστικό κάλυμμα πόρτας στο Boeing 737 Max 9 που υπέστη την αποκόλληση κατά τη διάρκεια πτήσης της Alaska Airlines, δήλωσε σήμερα πηγή στο Reuters. 

Υπενθυμίζεται ότι ένα αεροπλάνο Boeing 737 Max 9 της εταιρείας Alaska Airlines με 177 επιβαίνοντες αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση χθες Παρασκευή στο Όρεγκον των ΗΠΑ, αφού το πάνελ ενός παραθύρου αποκολλήθηκε λίγο μετά την απογείωση.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν παράθυρο του αεροσκάφους και ένα κομμάτι του τοίχου να έχουν αποκολληθεί, ενώ στην καμπίνα είχαν πέσει οι μάσκες οξυγόνου.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top