Παρίσι: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα -Αστυνομία και στρατός στους δρόμους

«Αστακός» η πόλη με ελικόπτερα και drones ενόψει της Πρωτοχρονιάς

Παρίσι: Φόβος Για Τρομοκρατικό Χτύπημα Την Πρωτοχρονιά

«Αστακό» θα θυμίζει το Παρίσι τις επόμενες ώρες, μέχρι και την αλλαγή του χρόνου, καθώς υπάρχουν φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα την Πρωτοχρονιά.

Συναγερμός σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα

Περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και μέλη της χωροφυλακής, όπως και 5.000 στρατιωτικοί θα κινητοποιηθούν την Κυριακή για να εγγυηθούν το ασφαλές πέρασμα στο νέο έτος. Μεταξύ τους 6.000 μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου στο Παρίσι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν εξήγησε ότι σε ένα πλαίσιο πολύ αυξημένης τρομοκρατικής απειλής, λόγω της σύρραξης στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, 73 κινητές μονάδες των δυνάμεων επιβολής του νόμου θα συμμετάσχουν στον μηχανισμό, όπως και ελικόπτερα. 

Παρίσι: Αστυνομία και στρατός στους δρόμους υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Αστυνομία και στρατός στους δρόμους υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος / Φωτογραφία αρχείου ΑP (Thomas Padilla)

Παρίσι: Τα αυστηρά μέτρα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου προβλέπονται μεγαλύτερες εκδηλώσεις σε σύγκριση με πέρυσι ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024, η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ θα απαγορεύονται σε ορισμένα σημεία. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά στο Παρίσι θα ξεκινήσουν στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθούν γύρω στις 00.30 τοπική ώρα (01.30 ώρα Ελλάδας), είπε ο αστυνομικός διευθυντής Λοράν Νουνιέζ. 

Προκειμένου να εισέλθουν στην περίμετρο των εκδηλώσεων, οι θεατές θα υποβάλλονται σε έλεγχο. Όπως διευκρίνησε ο υπουργός, σε αυτήν την περίμετρο, οι πωλήσεις αντικειμένων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα (για παράδειγμα μαχαίρια) θα απαγορευτούν. 

Οι αρχές αναμένουν ότι θα προσέλθουν 700.000 έως 1 εκατομμύρια άνθρωποι στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο θεατές συνολικά στη γαλλική πρωτεύουσα. Τεράστιες οθόνες θα εγκατασταθούν από την Πλατεία Κονκόρντ έως το Σανζ Ελιζέ. 

Επιπλέον, θα αναπτυχθούν drones. 

Σε ένα πλαίσιο σημαντικού τρομοκρατικού κινδύνου, ο Νταρμανέν υπενθύμισε, επίσης, ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν πλήρως κινητοποιηθεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top