Έληξε η εκεχειρία Ισραήλ - Χαμάς: Ξεκίνησαν πάλι οι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Ενεργοποιήθηκαν σειρήνες της αεράμυνας του Ισραήλ

Άρχισαν πάλι οι εχθροπραξίες στη Γάζα, μετά τη λήξη της κατάπαυσης του πυρός / Βίντεο Σκάι

Έληξε η εκεχειρία που είχαν συμφωνήσει Ισραήλ και Χαμάς, προκειμένου να γίνει η ανταλλαγή αιχμαλώτων και οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν ξανά στην περιοχή.

Ισραήλ: Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ – Μία νεκρή

Η ανακωχή, η οποία τέθηκε σε ισχύ την 24η Νοεμβρίου ανάμεσα στον στρατό του Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, έλαβε τέλος στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και οι μάχες ξανάρχισαν. 

 

 

«Μόνο ψυθυρίζει. Φοβάται μην κάνει θόρυβο» - Η Έμιλι είναι πάλι ελεύθερη

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ανακοινωθέν με το οποίο γνωστοποίησε πως «ξαναρχίζει τη μάχη εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας».

 

 

Ήδη περίπου μια ώρα προτού τερματιστεί η ανακωχή ακούστηκαν σειρήνες της αεράμυνας σε ισραηλινές κοινότητες γύρω από τη μικρή παραθαλάσσια παλαιστινιακή περιοχή και κατόπιν ο Τσαχάλ έκανε γνωστό πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος αναχαίτισε ρουκέτα.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την εκτόξευση αυτή.

 

 

Στην πόλη της Γάζας, δημοσιογράφος του AFP άκουσε να βάλλονται δεκάδες οβίδες του ισραηλινού πυροβολικού καθώς και πλήγματα ισραηλινών αεροσκαφών.

Αυτόπτες μάρτυρες και ΜΜΕ προσκείμενα στη Χαμάς έκαναν λόγο, ήδη προτού λήξει η ανακωχή, για εκρήξεις και πυρά καθώς και υπέρπτηση μαχητικών και drones.

 

 

Ισραήλ: Αναχαίτισε ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας

Λίγο πριν την εκπνοή της κατάπαυσης του πυρός, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος αναχαίτισε ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας την ενεργοποίηση σειρήνων της αεράμυνας σε περιοχές γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακο.

Η «επιτυχής» αναχαίτιση της ρουκέτας έγινε χονδρικά μια ώρα προτού εκπνεύσει η ισχύς της συμφωνίας βάσει της οποίας τέθηκε εφαρμογή η ανακωχή την 24η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Καν, είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκαν σειρήνες της αεράμυνας, αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η ανακωχή. 

Ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, ανέφερε από την πλευρά του πως ήταν η δεύτερη — υπενθυμίζοντας πως άλλη μια ρουκέτα είχε εκτοξευθεί λίγη ώρα αφού άρχισε η παύση των εχθροπραξιών.

Παράλληλα, αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως άκουσαν να πετούν μαχητικά και drones στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ το  Shebab News Agency («Πρακτορείο Ειδήσεων της Νεολαίας»), το οποίο θεωρείται προσκείμενο στη Χαμάς, έκανε λόγο μέσω Telegram για πυρά και εκρήξεις στον τομέα αυτό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top