«Μόνο ψυθυρίζει. Φοβάται μην κάνει θόρυβο» - Η Έμιλι είναι πάλι ελεύθερη

Η 9χρονη Έμιλυ ήταν όμηρος της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου

Η στιγμή που η Έμιλυ επανενώνεται με τον πατέρα της που τη θεωρούσε νεκρή / Βίντεο AP

Ανατροπή με την 9χρονη Έμιλι Χαντ την Ισραηλινοϊρλανδή που είχε θεωρηθεί από τη Χαμάς. Ο πατέρας της, μάλιστα, είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα, λέγοντας πως ήταν καλύτερα να είναι νεκρή, παρά να βρίσκεται στα χέρια της Χαμάς και να βασανίζεται. Η ανήλικη επανενώθηκε με την οικογένειά της και πλέον προσπαθεί να σβήσει από τη μνήμη της τον εφιάλτη που έζησε.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ελπίδες ότι είναι ζωντανή η 8χρονη Έμιλι

Η Έμιλι, μια 9χρονη Ισραηλινοϊρλανδή που απελευθερώθηκε το Σάββατο από τη Χαμάς, «φοβάται να κάνει θόρυβο» και πλέον μόνο «ψιθυρίζει», αφηγήθηκε ο πατέρας της, ο Τομ Χαντ, στη βρετανική εφημερίδα The Sun.

Ισραήλ: «Ευλογία ο θάνατος της» - Συγκλονίζει ο πατέρας της 8χρονης Έμιλι

Η 9χρονη Έμιλι που θεωρούταν νεκρή επέστρεψε στην αγκαλιά του πατέρα της

Πατέρας και κόρη επανενώθηκαν μετά από ενάμιση μήνα / Φωτογραφίες AP (The Israeli Army)

«Όταν επέστρεψε, χρειάστηκε να ακουμπήσω κυριολεκτικά το αυτί μου στα χείλη της για να ακούσω τι έλεγε», αφηγείται ο Τομ Χαντ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

Ήταν ένα φυσιολογικό παιδί, χαρούμενο και θορυβώδες, αλλά τώρα ψιθυρίζει. Πρέπει να τη διέταζαν για τόσο καιρό να σωπαίνει, ώστε ακόμη φοβάται να κάνει θόρυβο.

«Όταν τη ρώτησα πόσο καιρό πίστευε ότι ήταν όμηρος και εκείνη απάντησε "έναν χρόνο"» υποστήριξε ο πατέρας της.

Η Έμιλι, η οποία έκλεισε τα 9 στις 17 Νοεμβρίου ενώ ήταν όμηρος, είχε απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενώ βρισκόταν στο σπίτι μιας φίλης, της Χίλα, ηλικίας 13 ετών, στο κιμπούτς του Μπεερί. Η φίλη της απελευθερώθηκε επίσης το Σάββατο.

Η Έμιλι, η μητέρα της οποίας πέθανε από καρκίνο όταν εκείνη ήταν δυόμισι ετών, είχε αρχικά ανακοινωθεί πως σκοτώθηκε, όμως στη συνέχεια το όνομά της περιελήφθη στα ονόματα των ομήρων.

9χρονη όμηρος της Χαμάς

Η Έμιλυ θεωρήθηκε ότι δολοφονήθηκε από τη Χαμάς / AP File Photo (Leanne Italie)

Στη συνέντευξή του στη Sun, ο πατέρας της αφηγείται πως η Χαμάς μετακινούσε διαρκώς το κορίτσι για να μην το βρει ο ισραηλινός στρατός.
Καθημερινά από την Παρασκευή η Χαμάς απελευθερώνει γύρω στις δέκα γυναίκες και παιδιά που απήγαγε κατά την αιματηρή επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Σε αντάλλαγμα, το Ισραήλ απελευθερώνει τρεις φορές περισσότερους φυλακισμένους Παλαιστινίους.

Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη να παρατείνει για τέσσερις ημέρες την ανακωχή

Η Χαμάς είναι σύμφωνη να παραταθεί η ανακωχή κατά τέσσερις ημέρες, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, καθώς η ισχύς της συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς για την ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους και ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα εκπνέει αύριο, Πέμπτη, το πρωί.

«Η Χαμάς είναι σε θέση να απελευθερώσει Ισραηλινούς αιχμαλώτους που κρατά μαζί με άλλα κινήματα της αντίστασης και άλλα μέρη κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, στο πλαίσιο της τρέχουσας συμφωνίας και με τους ίδιους όρους», δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top