Ισραήλ: «Ευλογία ο θάνατος της» - Συγκλονίζει ο πατέρας της 8χρονης Έμιλι

«Καλύτερα νεκρή, παρά στα χέρια της Χαμάς»

Δεν έχουν τέλος οι τραγικές ιστορίες Ισραηλινών που έρχονται στο φως μετά από την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ. Ο Τόμας Χαντ έχασε την 8χρονη κόρη του, Έμιλι, στο κιμπούτς Be΄eri, το οποίο αιματοκυλίστηκε από τους παλαιστίνιους αντάρτες.

Επί δύο μέρες προσπαθούσε να μάθει νέα σχετικά με την κόρη του. Οι αντάρτες εισέβαλαν στο κιμπούτς που έμεναν στις 07:00 το πρωί και σκότωσαν τουλάχιστον 100 ανθρώπους. 

Πόλεμος Ισραήλ – Παλαιστίνης: Τι έχει συμβεί και πώς φτάσαμε στη διαμάχη

Η επίθεση διήρκησε 12 ολόκληρες ώρες και ο ίδιος δε γνώριζε τίποτα για την τύχη του παιδιού του, καθώς το προηγούμενο βράδυ είχε πάει να κοιμηθεί στο σπίτι μιας φίλης της, κάτι που σπάνια έκανε. 

 

 

Με δάκρυα στα μάτια, μιλώντας στο CNN, περιέγραψε τη στιγμή που τελικά βρήκε το πτώμα της κόρης του. Όπως είπε, όταν έμαθε ότι ήταν νεκρή ανακουφίστηκε, καθώς αυτό σήμαινε ότι δεν την είχε απαγάγει η Χαμάς. 

Ισραήλ: Όμηροι στα χέρια της Χαμάς - Σοκάρουν οι ιστορίες τους

«Βρήκαμε την Έμιλι. Είναι νεκρή, και η απάντησή μου ήταν “ναι!”. Είπα “ναι!” και χαμογέλασα, γιατί αυτή είναι η καλύτερη είδηση από τις πιθανότητες που ήξερα». είπε ο Χαντ με τρεμάμενη φωνή.

«Αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή είδηση που θα μπορούσα να μάθω», είπε με δάκρυα στα μάτια. 

Ισραήλ: Ζωντανή η Γερμανίδα που φέρεται να την σκότωσε η Χαμάς;

«Ήταν είτε νεκρή είτε στη Γάζα. Και αυτό που κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα είναι χειρότερο από τον θάνατο», πρόσθεσε.

Η μικρή Έμιλι σκοτώθηκε από τους αντάρτες της Χαμάς

Η μικρή Έμιλι σκοτώθηκε από τους αντάρτες της Χαμάς

«Δε θα είχαν φαγητό, ούτε νερό. Θα ήταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο γεμάτο με -ένας θεός ξέρει- πόσους ανθρώπους. Και τρομοκρατημένη κάθε λεπτό, ώρα, μέρα και πιθανόν και τα επόμενα χρόνια. Έτσι, ο θάνατός της ήταν μια ευλογία. Μια απόλυτη ευλογία», κατέληξε.

Πέρα από τους περίπου 1.200 Ισραηλινούς που η Χαμάς σκότωσε το Σαββατοκύριακο, οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες απήγαγαν δεκάδες Ισραηλινούς, των οποίων η κατάσταση και η τύχη παραμένουν άγνωστες. 

Ισραήλ: Νεκρή 23χρονη με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη

Την Τρίτη, η Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη μετέφερε δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και ένα συνεργείο του Fox News, στο Be’eri, το οποίο απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Γάζα. Το κιμπούτς ήταν, μέχρι το Σάββατο, γνωστό ως μια καλλιτεχνική και αγροτική κοινότητα 1.200 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν το μέρος, η μυρωδιά του αίματος και του θανάτου ήταν αποκρουστική.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top