Γαλλία: Στοπ στις ηλεκτρονικές τζούρες πριν το 2025

Εκτός νόμου βγαίνουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης

Γαλλία: Στοπ στις ηλεκτρονικές τζούρες πριν το 2025

Εκτός νόμου βγαίνουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης στη Γαλλία πριν από το 2025. Αποτελούν «εκτροπή τόσο από άποψη δημόσιας υγείας όσο και από άποψη περιβαλλοντικού αποτυπώματος», σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Υγείας Aurélien Rousseau.

Πόσο υγιεινή είναι η παράλληλη χρήση ηλεκτρονικού και παραδοσιακού τσιγάρου

Τι ανακοινώσεις έκανε ο Γάλλος υπουργός κατά τη διάρκεια παρουσίασης του Εθνικού Προγράμματος Ελέγχου του Καπνού (PNLT), αυξάνοντας παράλληλα τη φορολογία του καπνού.

Η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων από εφήβους, συμπεριλαμβανομένων των puffs, τριπλασιάστηκε μεταξύ 2017 και 2022, σύμφωνα με έκθεση του Γαλλικού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2023.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης κυκλοφορούν σε μια εντυπωσιακή πληθώρα χρωμάτων και γεύσεων, και η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής της Γαλλίας τα έχει χαρακτηρίσει μια «ιδιαίτερα πονηρή παγίδα για τα παιδιά και τους εφήβους», αφού «δημιουργούν ένα αντανακλαστικό, μια χειρονομία, την οποία συνηθίζουν τα παιδιά και στη συνέχεια καταλήγουν να έλκονται από τα τσιγάρα».

Έρευνα: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αυξάνει τον κίνδυνο Covid-19 στους νέους

«Θα απαγορεύσουμε τα puffs μιας χρήσης τα οποία αποτελούν εκτροπή τόσο από άποψη δημόσιας υγείας όσο και από άποψη περιβαλλοντικού αποτυπώματος», δήλωσε ο Aurélien Rousseau στη συνέντευξη Τύπου.

Η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ιρλανδία επεξεργάζονται παρόμοια νομοθεσία για την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων μίας χρήσης.

Το PNLT σχεδιάζει επίσης να αυξήσει τους φόρους καπνού και να επεκτείνει τις περιοχές απαγόρευσης του καπνίσματος στις παραλίες, τα πάρκα, τα δάση και τα περίχωρα των δημόσιων χώρων.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top