Γάζα: Αυξημένος ο κίνδυνος θανάτων από πείνα προειδοποιεί ο ΟΗΕ 

Ζητά να συνεχιστεί ο εφοδιασμός σε τρόφιμα 

Ο πληθυσμός της Γάζας, ιδίως οι γυναίκες και τα παιδιά, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο του λιμού, εάν ο ανθρωπιστικός εφοδιασμός σε τρόφιμα δεν συνεχιστεί, προειδοποίησε σήμερα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα.

Σίνθια Νίξον: Σε απεργία πείνας για τη Γάζα η «Μιράντα» του Sex & the City

Αυτή η οργάνωση του ΟΗΕ, με έδρα τη Ρώμη, επισημαίνει πως παρέδωσε τρόφιμα σε 121.161 ανθρώπους στη Γάζα από την περασμένη Παρασκευή, την ημερομηνία κατά την οποία ξεκίνησε η κατάπαυση του πυρός διάρκειας 4 ημερών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Αυτή η εκεχειρία παρατάθηκε κατά δύο ημέρες σήμερα.

Λωρίδα της Γάζας: Για τον κίνδυνο λιμού προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Λωρίδα της Γάζας: Για τον κίνδυνο λιμού προειδοποιεί ο ΟΗΕ (photo AP Images) 

Γάζα: Δραματικές στιγμές με τα νεογνά - Πεθαίνουν λόγω έλλειψης ρεύματος

«Χάρη σε αυτήν την κατάπαυση του πυρός, οι ομάδες μας μπόρεσαν να δράσουν στο πεδίο και να μεταβούν σε περιοχές, τις οποίες δεν μπορούσαμε να επισκεφθούμε εδώ και πολύ καιρό. Αυτό που αντικρίζουμε είναι καταστροφικό», δήλωσε η διευθύντρια του Προγράμματος για τη Μέση Ανατολή Κόριν Φλέισερ, σε ένα δελτίο Τύπου.

Λωρίδα της Γάζας: Συνωστισμός στα συσσίτια

Λωρίδα της Γάζας: Συνωστισμός στα συσσίτια (photo AP Images) 

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, την ώρα που η σύρραξη διανύει την έβδομη εβδομάδα της, είναι «πάρα πολύ πιθανό ο πληθυσμός της Γάζας, ιδίως οι γυναίκες και τα παιδιά, να βρίσκονται αντιμέτωποι με πολύ μεγάλο κίνδυνο λιμού, εάν το Πρόγραμμα δεν είναι σε θέση να παράσχει συνεχή πρόσβαση σε τρόφιμα».

Το Ισραήλ ζητά από άλλες χώρες να στείλουν πλωτά νοσοκομεία

Μια εκεχειρία διάρκειας 6 ημερών «δεν είναι επαρκής προκειμένου να υπάρξει ένας σημαντικός αντίκτυπος», εκτιμά το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, απευθύνοντας έκκληση για την «αδιάκοπη και τακτική παροχή» τροφίμων στη Γάζα.

Από την έναρξη του πολέμου που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα προσέφερε ανθρωπιστική βοήθεια σε 759.082 ανθρώπους στη Γάζα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top