Εργατικό δυστύχημα στο Αμβούργο: Κατέρρευσε σκαλωσιά σε εργοτάξιο

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και ένας αγνοούμενος

Τραγωδία σημειώθηκε σε εργοτάξιο στο Αμβούργο, στη Βόρεια Γερμανία, μετά από δυστύχημα με νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους εργάτες. 

«Επιβεβαιώνουμε στην παρούσα φάση τρεις θανάτους», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε και η ζωή του δεν κινδυνεύει», είπε προσθέτοντας ότι «ένας άνθρωπος φέρεται ως αγνοούμενος προς το παρόν, πιθανόν να βρίσκεται ακόμη κάτω από τα μπάζα».

Αγρίνιο: Νεκρός 24χρονος εργαζόμενος - Ήταν πρώτη μέρα στη δουλειά

Το εργατικό δυστύχημα έγινε όταν σκαλωσιά πάνω στην οποία εργάζονταν οι άνθρωποι, ανατράπηκε με αποτέλεσμα να πέσουν στο κενό, σχεδόν από τον όγδοο όροφο κτιρίου. Περίπου 70 μέλη συνεργείων διάσωσης έφτασαν στο σημείο.

Το δυστύχημα, οι αιτίες του οποίου παραμένουν άγνωστες, συνέβη στο Χάφενσιτι, ένα τεράστιο εργοτάξιο ανασχεδιασμού ενός παλιού τμήματος του λιμανιού του Αμβούργου. Σύμφωνα με την Bild, η σκαλωσιά κατέρρευσε στο Westfield Hamburg-Überseequartier, ένα νέο εμπορικό, οικιστικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα που αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2024.

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο 5 εργαζόμενοι μετά από ατύχημα με καυστικό υγρό

«Η διάσωση αποδεικνύεται πολύ δύσκολη», δήλωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών στην εφημερίδα Hamburger Morgenpost, λόγων των περίπλοκων στοιχείων της σκαλωσιάς που καθιστούν επικίνδυνη την παρέμβαση για τους διασώστες.

Το εργοτάξιο, όπου εργάζονται συνολικά κάπου 700 εργάτες, εκκενώθηκε, σύμφωνα με τη Bild. Η αστυνομία απέκλεισε τον τόπο του δυστυχήματος και ένα ελικόπτερο διάσωσης καθώς και πολλά ασθενοφόρα έχουν φθάσει επί τόπου για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top