Βόρεια Θάλασσα: Ένας νεκρός ύστερα από σύγκρουση φορτηγών πλοίων

Σε εξέλιξη επιχείρηση για αγνοούμενους ναυτικούς

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα / Βίντεο από ΣΚΑΪ

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό ναυτικών που αγνοούνται ύστερα από τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων κοντά στο γερμανικό νησί Χέλγκολαντ στη Βόρεια Θάλασσα

Ουκρανία: Έπληξε δύο πολεμικά πλοία της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα  

Τα πλοία Polesie και Verity συγκρούστηκαν γύρω στις 5 τα ξημερώματα (06:00 το πρωί ώρα Ελλάδας) σε απόσταση περίπου 12 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Χέλγκολαντ, με το Verity να βυθίζεται.

Το πλήρωμα του μικρότερου από τα δύο πλοία, του Verity, με μήκος 91 μέτρα και πλάτος 14 μ., που βυθίστηκε, αποτελείτο από επτά άτομα. Το πλοίο αυτό, με βρετανική σημαία, έπλεε από τη Βρέμη στην αγγλική πόλη Ίμινγκχαμ.  

«Στο πλοίο που βυθίστηκε βρίσκονταν επτά άνθρωποι. Τέσσερις θεωρούνται αγνοούμενοι, δύο έχουν διασωθεί και ένας ανασύρθηκε νεκρός», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της γερμανικής υπηρεσίας διάσωσης στη θάλασσα Κρίστιαν Στίπελντεϊ.

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσινγκ ανέφερε σε ανακοίνωση ανέφερε ότι «οι σκέψεις του είναι με το πλήρωμα, τις οικογένειές τους και τις ομάδες διάσωσης». 

Παραλίγο τραγωδία στη Ραφήνα - Τρία πλοία έμπλεξαν τις άγκυρές τους!

Το Polesie, μήκους 190 μέτρων και πλάτους 29 μ., νηολογημένο στις Μπαχάμες, έπλεε από το γερμανικό λιμάνι του Αμβούργου προς τη Λα Κορούνια της Ισπανίας, με 22 επιβαίνοντες.

Δεν ήταν άμεσα σαφές τι είδους εμπορεύματα μετέφεραν τα δύο πλοία, ενώ ακόμα δεν έχουν αναφερθεί οι αιτίες της σύγκρουσης. 

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν σκάφος διάσωσης, σκάφη της αστυνομίας, αεροσκάφος με ειδικούς αισθητήρες και ένα ελικόπτερο. 

Το κρουαζιερόπλοιο Iona, που ανήκει στην εταιρία P&O Cruises, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, βρίσκεται επίσης στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή και προσφέρει τη βοήθειά του στις έρευνες.

Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6 μποφόρ, με τα κύματα στη θάλασσα να φθάνουν τα τρία μέτρα σε ύψος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top