Παραλίγο τραγωδία στη Ραφήνα - Τρία πλοία έμπλεξαν τις άγκυρές τους!

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες

Βίντεο Mega

Παραλίγο τραγωδία στο λιμάνι της Ραφήνας, όπου τρία επιβατικά πλοία παραλίγο να συγκρουστούν,όταν μπλέχτηκαν οι άγκυρές τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγκυρες τριών πλοίων με προορισμό τις Κυκλάδες - δύο της Fast Ferries, το «Αικατερίνη Π.» και το «Άνδρος» και ένα της Golden Star Ferries - μπλέχτηκαν λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατεί στο λιμάνι από τους θυελλώδεις ανέμους.

Παραλίγο σύγκρουση τριών πλοίων στο λιμάνι της Ραφήνας

Εικόνα από τα τρία πλοία που έχουν μπλεχτεί στο λιμάνι της Ραφήνας / Φωτογραφία irafina.gr

Λίγες ώρες αργότερα, μετά από επιχείρηση διαδικασίας απεμπλοκής των αγκυρών στο αγκυροβόλιο, το Super Ferry απέπλευσε κανονικά με 551 επιβάτες για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο.

Ωστόσο, στο Fast Ferries Andros προκλήθηκε μηχανική βλάβη και παραμένει με 734 επιβάτες προκειμένου να ρυμουλκηθεί από δύο ρυμουλκά στο λιμάνι της Ραφήνας όπου αναμένεται να του απαγορευθεί ο απόπλους. 

Επίσης, κατά τη διαδικασία απεμπλοκής των αγκυρών, το πλοίο «Αικατερίνη Π» με 391 επιβάτες απώλεσε τη μία από τις δύο άγκυρες και πλέει αυτοδύναμα στο λιμάνι του Λαυρίου όπου αναμένεται και σε αυτό να απαγορευτεί ο απόπλους. 

Και στα δύο πλοία που δημιουργήθηκε πρόβλημα οι επιβάτες αναμένεται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα των εταιρειών. 

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ο απόπλους του Super Ferry για 'Ανδρο, Τήνο, Μύκονο ήταν προγραμματισμένη στις 7:50, του Fast Ferries Andros στις 7:30 για 'Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο και του  Αικατερίνη Π στις 8.05 για Τήνο, Μύκονο, Νάξο. ά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top