Πρώτη απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς - Ελεύθερες δύο Αμερικανίδες

«Για ανθρωπιστικούς λόγους»  

Μια Αμερικανίδα και η κόρη της, που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς, απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, Αμπού Ουμπάιντα.

Ισραήλ: Βομβαρδίζει ανελέητα τις θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Η Χαμάς ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων, πρόσθεσε. 

Η Χαμάς ζητά κατάπαυση του πυρός για να απελευθερώσει ομήρους

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την απελευθέρωση δύο ομήρων από τη Χαμάς        

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι η Χαμάς απελευθέρωσε δύο από τους ομήρους που κρατούσε, μετέδωσαν το τηλεοπτικό κανάλι Channel 13 News και η δημόσια τηλεόραση Kan.

Δεν είναι σαφές ποια ήταν η πηγή των δύο μέσων. Επίσης, δεν αποσαφηνίστηκε πού αφέθηκαν ελεύθερες η Αμερικανίδα και η κόρη της που είχαν απαχθεί στις 7 Οκτωβρίου, όταν μέλη της Χαμάς εξαπέλυσαν επίθεση στο ισραηλινό έδαφος. 

«Θέλω πίσω το μωρό μου» -Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης ομήρου της Χαμάς

Ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέφερε λίγο νωρίτερα ότι οι όμηροι απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους, κατόπιν μεσολάβησης του Κατάρ». Η απελευθέρωσή τους έχει επίσης ως στόχο «να αποδείξει στον αμερικανικό λαό και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του (σ.σ. για τη Χαμάς) είναι λανθασμένοι και αβάσιμοι», πρόσθεσε ο Άμπου Ουμπάιντα σε αυτήν την ανακοίνωση.

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι κρατά 200 ομήρους και ότι άλλοι 50 κρατούνται από άλλες ένοπλες οργανώσεις στον παλαιστινιακό θύλακα. Λέει επίσης ότι περισσότεροι από 20 όμηροι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, αλλά χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Γάζα: Χτύπησαν ελληνορθόδοξη εκκλησία - «Έχουμε νεκρούς και εγκλωβισμένους»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πληροφορίες ότι η Χεζμπολάχ χτύπησε στρατόπεδο κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο

Την ίδια ώρα, από το βόρειο μέτωπο του Ισραήλ τα μηνύματα δεν είναι θετικά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η απεσταλμένη του Star στο Ισραήλ, Κατερίνα Ρίστα, η Χεζμπολάχ χτύπησε στρατόπεδο με Ισραηλινούς κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Ρουκέτες της Χαμάς εκτοξεύθηκαν εξάλλου πολύ κοντά στην περιοχή Μπέρι του Ισραήλ όπου βρίσκεται η απεσταλμένη του Star.

Μεσανατολικό: Το Ισραήλ ζητά να εκκενωθεί το νοσοκομείο Αλ Κοντς της Γάζας       

Στο μεταξύ η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι έλαβε προειδοποίηση από τις ισραηλινές δυνάμεις να εκκενώσει αμέσως το νοσοκομείο Αλ Κοντς της Γάζας.

Στο νοσοκομείο αυτό νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 400 ασθενείς και φιλοξενούνται 12.000 εκτοπισμένοι άμαχοι, υποστηρίζει η παλαιστινιακή οργάνωση αρωγής και περίθαλψης. 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Παλαιστίνιος γιατρός αναγνωρίζει τον νεκρό γιο του

Η Ερυθρά Ημισέληνος απηύθυνε κατεπείγουσα έκκληση στη διεθνή κοινότητα, αναφέροντας: «Καλούμε τον κόσμο να αναλάβει αμέσως και επειγόντως δράση για να εμποδίσει μια νέα σφαγή, σαν εκείνη που συνέβη στο Νοσοκομείο Βαπτιστών Αλ Άχλι». 
 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top