Γάζα: Χτύπησαν ελληνορθόδοξη εκκλησία - «Έχουμε νεκρούς και εγκλωβισμένους»

Κραυγή αγωνίας από τον Αρχιεπίσκοπο Τιβεριάδος Αλέξιο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Από ώρα σε ώρα η χερσαία επέμβαση / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Κτήριο της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στην κεντρική πόλη της Γάζας κατέρρευσε ως αποτέλεσμα ισραηλινών επιδρομών, ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα. «Έχουμε νεκρούς, πρέπει να φέρουν μπουλντόζες, άνθρωποι έχουν καταπλακωθεί» είναι η κραυγή αγωνίας του Αρχιεπίσκοπου Τιβεριάδος Αλέξιου, που βρίσκεται στη βομβαρδισμένη εκκλησία.

Άγιος Παντελήμονας: Μουσουλμάνος εισέβαλε στην εκκλησία με μαχαίρι! 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη συνοικία Al-Zaytoun στη νότια Γάζα. Οι αρχικές πληροφορίες του Al Jazeera που μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ, έκαναν λόγο για δύο νεκρούς. Στην εκκλησία στη Γάζα είχαν καταφύγει πολλοί άμαχοι.

Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος: Έχουμε νεκρούς -  Πάνω από 400 άτομα είχαν βρει καταφύγιο στην εκκλησία

Τις πληροφορίες για νεκρούς επιβεβαίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν και εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

«Χτύπησαν τα γραφεία και την είσοδο του μοναστηριού. Τα βομβάρδισαν με πύραυλο και κατέρρευσε όλο το κτήριο. Μέσα είχε πολλούς Χριστιανούς, πολλοί εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί και έχουμε και νεκρούς», είπε αποκλειστικά στην ΕΡΤ ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος, που βρίσκεται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία που βομβαρδίστηκε στη Γάζα.

«Πρέπει να φέρουν μπουλντόζες, ώστε να δούμε πόσοι άνθρωποι καταπλακώθηκαν» τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι πάνω από 400 άτομα στο μοναστήρι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top