Ισραήλ:Νεκρός ο αδελφός του «Επισκέπτη», που οργάνωσε την επίθεση της Χαμάς

Τι ξέρουμε για τον Ντέιφ - Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για ρίψη ρουκετών

Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας είναι ανηλεείς. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές από ισραηλινά αεροπορικά πυρά χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας το σπίτι του πατέρα του Μοχάμεντ Ντέιφ, του «εγκεφάλου», της επίθεσης της Χαμάς το περασμένο Σάββατο, που ο ίδιος την ονόμασε «Πλημμύρα του Αλ Ακσά».

Ισραήλ: Πώς μια 25χρονη έσωσε το κιμπούτς της από τη Χαμάς

Από το χτύπημα αυτό νεκρός έπεσε ο πατέρας του Ντέιφ, ο αδελφός του και άλλα δύο μέλη της οικογένειά τους. 

Ισραήλ: Πώς οργανώθηκε η επίθεση

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές η απόφαση για την προετοιμασία της επίθεσης του Σαββάτου έγινε από κοινού από τον Ντέιφ, ο οποίος διοικεί τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ της Χαμάς και τον Γιεχία Σινουάρ, ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα. 

 

@skynews #Israel intensified its #attacks in retaliation for a major surprise attack by #Hamas over the weekend. The country's military forces said they hit more than 1,000 targets in the #GazaStrip. 🔗 Link in bio for morr @Sky News ♬ original sound - Sky News

 

«Υπάρχουν δύο εγκέφαλοι, αλλά υπάρχει ένας ιθύνων νους», δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι οι πληροφορίες για την επιχείρηση ήταν γνωστές μόνο σε μια χούφτα ηγετών της Χαμάς.

Ισραήλ: «Έκαψαν μέσα στο σπίτι της τη γυναίκα που πρόσεχε τα παιδιά μου»

Ο Ντέιφ έχει κατορθώσει να επιζήσει από επτά απόπειρες δολοφονίας από το Ισραήλ. Σπάνια εμφανίζεται δημοσίως και γι’ αυτό όταν το Σάββατο εκφώνησε το μήνυμά του προς τους Παλαιστινίους, όλοι ήξεραν ότι κάτι σημαντικό ήταν σε εξέλιξη. 

 

@aljazeeraenglish Drone footage shows the extent of damage to #Gaza City after four days of Israeli bombardment. The #UN says more than 120,000 people have been internally displaced. #israel #palestine ♬ original sound - Al Jazeera English

 

«Σήμερα η οργή της Αλ Ακσά, η οργή του λαού και του έθνους μας εκρήγνυται. Οι μουτζαχεντίν (μαχητές) μας, σήμερα είναι η μέρα σας για να κάνετε αυτόν τον εγκληματία να καταλάβει ότι ο χρόνος του έχει τελειώσει», είπε ο Ντέιφ στο μήνυμα.

Ισραήλ: Βγήκαν στα μπαλκόνια κι έψαλαν τον εθνικό ύμνο

Υπάρχουν μόνο τρεις εικόνες του Ντέιφ. Μία στα 20 του χρόνια, μία άλλη με τον ίδιο μασκοφόρο και μία εικόνα της σκιάς του, η οποία χρησιμοποιήθηκε όταν μεταδόθηκε το ηχογραφημένο μήνυμα.

 

 

Το πού βρίσκεται είναι άγνωστο, αν και το πιθανότερο είναι ότι βρίσκεται στη Γάζα, στον λαβύρινθο των τούνελ κάτω από τον θύλακα.

Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τη ρίψη ρουκετών από τον Λίβανο

Την ίδια ώρα Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν πόλεις στον νότιο Λίβανο σήμερα ως απάντηση σε αντιαρματικές ρουκέτες που εξαπολύθηκαν από εκεί.

Ισραήλ: Ετοιμάζεται για τη χερσαία επέμβασή στη Λωρίδα της Γάζας

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλων ακριβείας κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι είναι απάντηση σε ισραηλινές επιθέσεις αυτή την εβδομάδα που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις από τους μαχητές της.

 

 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι επιτίθεται στον Λίβανο αφού μία από τις βορειότερες θέσεις του αποτέλεσε σήμερα στόχο αντιαρματικών πυρών. Η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στην ισραηλινή πόλη Αράμπ αλ-Αράμσε, απέναντι από το λιβανέζικο χωριό Ντάιρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Δεν έδωσε άμεσα λεπτομέρειες για θύματα ούτε για το ποιος ευθύνεται γι’ αυτή.

Πόλεμος Ισραήλ: Το δίλημμα Νετανιάχου - Υποχώρηση ή ολοκληρωτικός πόλεμος; 

Κάτοικοι στην πόλη Ρμεΐς στον νότιο Λίβανο ανέφεραν ότι ισραηλινοί βομβαρδισμοί πλήττουν περιοχές γύρω από την πόλη τους, ενώ πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι οβίδες του ισραηλινού πυροβολικού πλήττουν το σημείο εκτόξευσης ρουκετών γύρω από το Ντάιρα.

Ισραήλ: Ο πρώην επικεφαλής της Χαμάς καλεί τις γειτονικές χώρες να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά του Ισραήλ

Παράλληλα, ο πρώην επικεφαλής του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χάλεντ Μεσάαλ κάλεσε σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε όλον τον μουσουλμανικό κόσμο την Παρασκευή και τους λαούς των γειτονικών χωρών να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά του Ισραήλ.

Ισραήλ: Αποκαλύφθηκε νέα φρίκη στο κιμπούτς Κφαρ Αζά με πτώματα παιδιών

Οφείλουμε «να κατέβουμε στις πλατείες και τους δρόμους του αραβικού και του ισλαμικού κόσμου την Παρασκευή», σημειώνει σε ηχογραφημένη δήλωσή του που εστάλη στο Reuters ο Μεσάαλ, ο οποίος είναι τώρα επικεφαλής του γραφείου της Χαμάς που είναι αρμόδιο για την παλαιστινιακή διασπορά.

 

@aljazeeraenglish A #Palestinian man is seen sitting over the rubble of his house and shop in #Gaza following the #Israeli air strikes last night. #israel #palestine #palestinetiktok #gazastrip ♬ original sound - Al Jazeera English

 

Ο Μεσάαλ, ο οποίος έχει έδρα το Κατάρ, προσθέτει ότι οι κυβερνήσεις και οι λαοί της Ιορδανίας, της Συρίας, του Λιβάνου και της Αιγύπτου έχουν μεγαλύτερο καθήκον να υποστηρίξουν τους Παλαιστινίους.

Το Star στο εμπόλεμο Ισραήλ: Συγκλονιστικές εικόνες από το αιματοκύλισμα

«Φυλές της Ιορδανίας, γιοι της Ιορδανίας, αδελφοί και αδελφές της Ιορδανίας (…) Είναι η στιγμή της αλήθειας και τα σύνορα είναι κοντά σας, όλοι ξέρετε τις ευθύνες σας», συνεχίζει ο Μεσάαλ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

 

@waqasmaher_68 ‏Gaza City…! ‎#طوفان_الأقصى#GazaUnderAttack#hamasattack#Gaza#FreePalastine#Israel#IsraelPalestineWar#Palestine #foryou #foryoupage #viralvideo #viraltiktok #pleasegoviral #pleasegoviralforonce #growmyaccount ♬ original sound - Greece Aaly 🇬🇷🇪🇺🇵🇰

 

Στην Ιορδανία και τον Λίβανο ζει ο μεγαλύτερος αριθμός Παλαιστινίων προσφύγων. Το αίτημά του έρχεται καθώς το Ισραήλ δήλωσε ότι θα κλιμακώσει την απάντησή του στην επίθεση το Σάββατο της Χαμάς με χερσαία επιχείρηση, μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά τις οποίες επλήγησαν πάνω από 200 στόχοι στην πόλη της Γάζας στη διάρκεια της νύχτας. Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 950 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 5.000 τραυματιστεί στον πολυπληθή παράκτιο παλαιστινιακό θύλακα.

Ισραήλ: Μητέρα απήχθη μαζί με τα δυο παιδιά της από τη Χαμάς – Βίντεο

Το Σάββατο, ένοπλοι της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας επιτέθηκαν σε διάφορα μέρη του νοτίου Ισραήλ στην φονικότερη επίθεση Παλαιστινίων μαχητών στην ιστορία του Ισραήλ.

«Σε όλους τους μελετητές που διδάσκουν τον τζιχάντ (…) σε όλους όσοι διδάσκουν και μαθαίνουν, είναι ώρα για την εφαρμογή (των θεωριών)», καταλήγει ο Μεσάαλ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top