Πόλεμος Ισραήλ: Το δίλημμα Νετανιάχου - Υποχώρηση ή ολοκληρωτικός πόλεμος; 

Ανάμεσα σε «Συμπληγάδες» ο ισραηλινός πρωθυπουργός

Η κόλαση συνεχίζεται στη Λωρίδα της Γάζας. Οι αεροπορικές επιδρομές των ισραηλινών έχουν ισοπεδώσει ολόκληρες γειτονιές στην περιοχή, ενώ και η Χαμάς συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες και να απειλεί ότι θα εκτελέσει ομήρους. Οι εικόνες από την επιδρομή των τρομοκρατών στα σπίτια των άμαχων ισραηλινών έχουν αφήσει άναυδο όλο τον πλανήτη. Την ίδια ώρα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα: υποχώρηση ή ολοκληρωτικός πόλεμος; 

Ισραήλ: Βρέχει φωτιά και ατσάλι – Το Star στη γραμμή πυρός στο Άσκελον 

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός βρίσκεται ανάμεσα σε «Συμπληγάδες». Από τη μια υπάρχει πίεση της κοινής γνώμης για να προχωρήσει με τη χερσαία επιχείρηση το συντομότερο δυνατό. Αν δεν το κάνει, κινδυνεύει να τον πουν προδότη, καθώς το Ισραήλ θα μπορούσε να συνεχίσει να εκτοξεύει πυρά στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά αυτό θα μπορούσε να αποδυναμώσει, αλλά όχι και να εξουδετερώσει την εξουσία της Χαμάς.

Ισραήλ: «Είδα τη φίλη μου να πεθαίνει» - Σοκάρουν μαρτυρίες από το φεστιβάλ

Από την άλλη, αν ο ισραηλινός στρατός μπει στη Γάζα θα ξεκινήσει ένα αιματηρό αντάρτικο πόλεων - καθώς η περιοχή είναι σπαρμένη με σήραγγες και άλλες παγίδες - το οποίο μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια ανάφλεξη. Γιατί; Διότι η Χεζμπολάχ στον Λίβανο είναι έτοιμη να επιτεθεί από τον βορρά στο πλευρό της Χαμάς, οι παραστρατιωτικοί της Βάγκνερ έχουν εκδηλώσει την ίδια επιθυμία, ενώ και το Ιραν είναι στο πλευρό της. 

Πρόβλημα αποτελούν και οι όμηροι και ο φόβος ότι η Χαμάς μπορεί να τους εκτελέσει ή  να τους χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινες ασπίδες, δυσκολεύουν τον Νετανιάχου. 

Ισραήλ: Συνεχίζονται οι σφαγές αμάχων

Τεταρτη μέρα που η Γάζα βυθίζεται στη σκόνη και στο αίμα. Τέταρτη μέρα που οι κάτοικοι του Ιρσαήλ ζουν με τον τρομο των πυραύλων και τις απειλές της Χαμάς. 

Καθημερινά έρχονται στο φως σκληρές εικόνες από την άγρια εισβολή στα κιμπούτς, τις συλλογικές κοινότητες στο νότιο Ισραήλ. Οι ένοπλοι της Χαμάς μπήκαν με μηχανές και τα όπλα στα χέρια, ψάχνοντας ένα ένα τα σπίτια για να βρουν αθώους, άνδρες, γυναίκες, παιδιά ηλικιωμένους και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Βίντεο ντοκουμέντο που εξέτασε η Washington Post αποδεικνύει πως η Χαμάς εκτέλεσε τουλάχιστον τέσσερις Ισραηλινούς, αμέσως μόλις τους πήρε για ομήρους. Τη μια στιγμή περπατούσαν αιχμάλωτοι με τα χέρια δεμένα στην πλάτη και την άλλη κείτονταν νεκροί.

Ισραήλ: Βίντεο ντοκουμέντα από εξολόθρευση ενόπλων της Χαμάς

Οι Ισραηλινοί ερευνούν εξονυχιστικά κάθε σημείο. Εντόπισαν σε αυτοκινητόδρομο πέντε μίλια από τα σύνορα με τη Γάζα ενόπλους της Χαμάς. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν γρήγορα εναντίον του οχήματός τους και σκότωσαν δύο μέλη της Χαμάς.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top