Απίστευτες εικόνες από την κατολίσθηση στο τούνελ του Φρέζους στη Γαλλία 

Είχε προηγηθεί σφοδρή βροχόπτωση στη Σαβοΐα

Ένα έργο από τα...προσεχώς στην Ελλάδα ενδεχομένως βίωσαν στη Γαλλία, καθώς ένα τούνελ στη Σαβοΐα έκλεισε λόγω κατολίσθησης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η οδική και σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας. Η κατολίσθηση ήρθε μετά από σφοδρές βροχές που ακολούθησαν το κύμα καύσωνα στις Άλπεις. 

Γαλλία: Απαγόρευσαν από τα σχολεία την ολόσωμη ενδυμασία των μουσουλμάνων

Όπως μετέδωσε η Μαρία Δεναξά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η εντυπωσιακή κατολίσθηση έγινε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή του Σεν Αντρέ. Ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης σάρωσε την πλαγιά εξαφανίζοντας τον δρόμο. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, εκατοντάδες πέτρες κατέρρευσαν.  Ένα αυτοκίνητο και ένα φορτηγό που διέσχιζαν εκείνη την ώρα το δρόμο απέφυγαν οριακά να θαφτούν κάτω από τα βράχια. Tη θεαματική κατολίσθηση κατέγραψαν με τα κινητά τους διερχόμενοι οδηγοί. 

Συγκλονιστικές εικόνες από την κατολίσθηση στη Γαλλία

Τραγωδία στη Γαλλία: Εννέα άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί ενώ κοιμόντουσαν

Σύμφωνα με τις αρχές, βράχοι συνολικού όγκου 700 κυβικών μέτρων χτύπησαν ένα προστατευτικό φράγμα κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στην Ιταλία

Η κατολίσθηση ανάγκασε στην αναστολή όλων των διασυνοριακών τρένων στη γραμμή Σαμπερί – Τορίνo καθώς και των περιφερειακών τρένων στην κοιλάδα Μοριέν.

Η σήραγγα Φρέζους που συνδέει τη Γαλλία και την Ιταλία κάτω από τις Άλπεις έχει επίσης κλείσει για βαρέα οχήματα. Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών είπε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα απαιτήσει αρκετές ημέρες. Η κατολίσθηση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός βροχερού επεισοδίου μετά τον καύσωνα των τελευταίων ημερών. Γεωλόγοι και επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι κατολισθήσεις θα γίνονται όλο και πιο συχνές εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top