Γαλλία: Απαγόρευσαν από τα σχολεία την ολόσωμη ενδυμασία των μουσουλμάνων

Σάλος με την απόφαση της κυβέρνησης Μακρόν για την αμπάγια

Αντιδράσεις προκαλεί στη Γαλλία η απόφαση του υπουργού παιδείας, Γκάμπριελ Ατάλ, να απαγορεύσει από τα σχολεία την παραδοσιακή ολόσωμη ενδυμασία που φορούν οι μουσουλμάνες, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

H απόφαση της απαγόρευσης της Αμπάγια ελήφθηκε μετά από μήνες συζητήσεων. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Star στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, για τον υπουργό παιδείας, η αμπάγια είναι «ένα θρησκευτικό ένδυμα, που έχει ως στόχο να δοκιμάσει την αντίσταση της Δημοκρατίας στο σχολείο». 

Απαγόρευσαν στη Γαλλία την ολόσωμη παραδοσιακή ενδυμασία των μουσουλμάνων

«Δεν πρέπει να αναγνωρίζετε τη θρησκεία των μαθητριών κοιταζοντας τες, μπαίνοντας στη σχολική αίθουσα», είπε ο υπουργός.

Για το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας, που αντιδρά στην απόφαση του υπουργού, η αμπάγια δεν είναι ένα μουσουλμανικό θρησκευτικό σύμβολο.

Η δεξιά και η ακροδεξιά είχαν πιέσει για την απαγόρευση, ενώ η αριστερά έχει υποστηρίξει ότι  καταπατώνται οι πολιτικές ελευθερίες.

Σημειώνεται ότι οι θρησκευτικές μαντίλες και ενδύματα που καλύπτουν το πρόσωπο, έχουν ήδη απαγορευτεί δημόσια στη Γαλλία.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top