Zωντανό σκουλήκι βρέθηκε στον εγκέφαλο Αυστραλής που χειρουργήθηκε

Ποιο είναι το παράσιτο που βρέθηκε πρώτη φορά σε άνθρωπο

Nευροχειρουργός που ερευνούσε τα μυστηριώδη συμπτώματα μιας ασθενούς σε ένα νοσοκομείο της Αυστραλίας λέει ότι αφαίρεσε ένα σκουλήκι από τον εγκέφαλό της.

Αυστραλία: Γεύμα θανάτου με μανιτάρια - Δηλητηρίασε τα πρώην πεθερικά της;

Η χειρουργός Χάρι Μπάντι διενεργούσε βιοψία μέσω μιας τρύπας στον εγκέφαλο της 64χρονης ασθενούς πέρυσι σε νοσοκομείο της Καμπέρα, όταν χρησιμοποιώντας λαβίδα έβγαλε ένα παράσιτο, το οποίο είχε μέγεθος 8 εκατοστά.

Nευροχειρουργός που ερευνούσε τα μυστηριώδη συμπτώματα μιας ασθενούς σε ένα νοσοκομείο της Αυστραλίας λέει ότι αφαίρεσε ένα σκουλήκι από τον εγκέφαλό της.

Το παράσιτο μεγέθους 8 εκατοστών / AP

«Σκέφτηκα: Τι είναι αυτό; Δεν έχει κανένα νόημα. Αλλά είναι ζωντανό και κινείται», δήλωσε στην εφημερίδα Canberra Times την Τρίτη. «Συνέχισε να κινείται. Όλοι νιώσαμε λίγο άρρωστοι», πρόσθεσε η δρ Μπάντι για τη χειρουργική της ομάδα.

Το παράσιτο, που μέχρι στιγμής δεν ήταν γνωστό ότι μπορεί να βρεθεί σε ανθρώπους ονομάζεται Ophidascaris robertsi. Συνήθως το σκουλήκι αυτό εντοπίζεται σε πύθωνες.

«Μου τηλεφώνησαν και μου είπαν: Έχουμε μία ασθενή με προβληματική μόλυνση. Μόλις αφαιρέσαμε ένα ζωντανό σκουλήκι από τον εγκέφαλό της», δήλωσε γιατρός λοιμωδών νοσημάτων του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε η ασθενής.

Αυστραλία: Λύθηκε το μυστήριο με το αντικείμενο που εντοπίστηκε σε παραλία

Τα συμπτώματα από το σκουλήκι στον εγκέφαλο της ασθενούς 

Η γυναίκα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο όταν άρχισε να μη θυμάται και να επιδεινώνεται η κατάθλιψη που βίωνε για πάνω από τρεις μήνες. Οι τομογραφίες έδειξαν αλλαγές στον εγκέφαλό της.

Έναν χρόνο νωρίτερα, είχε εισαχθεί σε τοπικό νοσοκομείο στη νοτιοανατολική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας με συμπτώματα που περιλάμβαναν κοιλιακό πόνο, διάρροια, ξηρό βήχα και και νυχτερινές εφιδρώσεις.

Οι γιατροί περίμεναν πως η βιοψία θα δείξει καρκίνο ή απόστημα.

«Η ασθενής είχε υποβληθεί σε θεραπεία για μια μυστηριώδη ασθένεια που θεωρούσαμε ότι ήταν ζήτημα ανοσολογικό, καθώς δεν είχαμε βρει κάποιο παράσιτο στο παρελθόν, και τότε από το πουθενά εμφανίστηκε αυτό το εξόγκωμα στο μετωπιαίο τμήμα του εγκεφάλου της», δήλωσε γιατρός του νοσοκομείου.

«Ξαφνικά, με τη λαβίδα της η δρ Μπάντι, μάζεψε αυτό το πράγμα που στριφογύριζε. Η ίδια και όλοι σε εκείνο το χειρουργείο ήταν απολύτως έκπληκτοι», πρόσθεσε.

Αυστραλία: Κάηκαν πατέρας και τα πέντε αγοράκια του - Σώθηκε η μητέρα

Πώς μολύνθηκε η γυναίκα

Τα αυγά των σκουληκιών συνήθως αποβάλλονται στα περιττώματα των φιδιών, τα οποία τρώγονται από μικρά θηλαστικά και ο κύκλος της ζωής συνεχίζεται, καθώς άλλα φίδια έπειτα θα φάνε τα μικρά θηλαστικά.

Η γυναίκα δεν είχε έρθει σε άμεση επαφή με φίδια, ωστόσο ζει κοντά σε έναν βιότοπο όπου κατοικούν πύθωνες και συνήθιζε να αναζητά στη ντόπια βλάστηση τα λεγόμενα χόρτα του Warrigal για να τα μαγειρέψει. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι κατανάλωσε αυγά φιδιών μέσω των χόρτων ή των μολυσμένων χεριών της.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top