Αυστραλία: Κάηκαν πατέρας και τα πέντε αγοράκια του - Σώθηκε η μητέρα

Έπιασε φωτιά το σπίτι τους - Ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία

Αυστραλία: Κάηκαν πατέρας και τα πέντε ανήλικα αγοράκια του μετά από φωτιά στο σπίτι τους- Σώθηκε η μητέρα/ βίντεο ΕΡΤ

Οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει την Αυστραλία, μετά από φωτιά σε σπίτι στο Κουίνσλαντ. Νεκρά είναι τα πέντε ανήλικα αγόρια της οικογένειας και ο πατέρας τους, ενώ τραγική φιγούρα είναι η μητέρα, που κατάφερε να βγει ζωντανή από το φλεγόμενο σπίτι. 

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στην οδό Todman λίγο μετά τις 6 το πρωί της Κυριακής για να διαπιστώσουν ότι το διώροφο σπίτι έχει πνιγεί πλήρως στους καπνούς, ενώ δύο γειτονικά ακίνητα είχαν επίσης καεί.

Η αστυνομία του Κουίνσλαντ επιβεβαίωσε ότι πέντε αδελφάκια -ηλικίας 11, 10 ετών, δίδυμα 4 ετών και ένα 3χρονο-, καθώς και ο 34χρονος πατέρας τους έχασαν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες.

Μια 21χρονη γυναίκα που πιστεύεται ότι βρισκόταν μέσα στο σπίτι όταν ξέσπασε η φωτιά κατάφερε επίσης να διαφύγει.

Μια 28χρονη γυναίκα, η μητέρα των παιδιών, υποβλήθηκε σε θεραπεία για εισπνοή καπνού, αλλά κατά τα άλλα δεν έχει τραυματιστεί σωματικά. «Η γυναίκα έχασε ολόκληρη την οικογένειά της. Αυτή τη στιγμή είναι συναισθηματικά τρομερά συγκλονισμένη», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας, Ματ Κέλι, στους δημοσιογράφους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κουίνσλαντ ανακοίνωσε πως η κατοικία κατέρρευσε εξαιτίας της φωτιάς ενώ έχουν υποστεί ζημιές μερικές γειτονικές κατοικίες.

Ο βοηθός επίτροπος της πυροσβεστικής και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Κουίνσλαντ, Τζον Κάουκατ, είπε ότι ολόκληρη η κατασκευή ήταν πολύ ασταθής, με τη χόβολη να σιγοκαίει ακόμα μέσα στα συντρίμμια.

Διασώστες προσέφεραν επιτόπου τις πρώτες βοήθειες σε εννέα τραυματίες ενώ τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασθενοφόρων της Κουίνσλαντ. Τουλάχιστον 20 πυροσβέστες έσπευσαν για να κατασβέσουν την πυρκαγιά, μετέδωσε το αυσταλιανό δίκτυο ABC.

Διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ δεν υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό, ανακοίνωσε η αστυνομία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top