Μετά τον Καύσωνα Κέρβερο στην Ευρώπη έρχεται και ο…  καύσωνας Χάροντας!  

Τους 49 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει η θερμοκρασία στην Ιταλία  

Ο καύσωνας δεν χτυπά μόνο τη χώρα μας, αλλά και τη γειτονική Ιταλία. Εκεί δεν ονομάζται ονομάζεται Κλέων αλλά Κέρβερος, με τις θερμοκρασίες να εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν και τους 49 βαθμούς, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι θα ακολουθήσει κι άλλο κύμα καύσωνα, ο επονομαζόμενος… Χάροντας!  

Καύσωνας: Η Μεσόγειος «φλέγεται» -  Νεκρός 44χρονος στην Ιταλία  

Συγκεκριμένα ο καύσωνας που «ψήνει» νότια Ευρώπη και βορειο-δυτική Αφρική ενδέχεται να σπάσει κάθε ρεκόρ θερμοκρασιών, καθώς ο Κέρβερος φέρνει ακραίες συνθήκες. Ο υδράργυρος μάλλον θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς σε τμήματα της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Κροατίας, της Τουρκίας και φυσικά της Ελλάδας. 

Καύσωνας: Ακραίες συνθήκες βιώνει η Μεσόγειος

Καύσωνας: Ακραίες συνθήκες βιώνει η Μεσόγειος   

Στην Ιταλία, το θερμόμετρο ίσως «χτυπήσει» τους 48,8 βαθμούς. Έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός για 10 πόλεις, μεταξύ των οποίων Φλωρεντία και Ρώμη, όπου μάλιστα αρκετοί τουρίστες κατέρρευσαν από θερμοπληξία, έξω από το Κολοσσαίο. 

Καιρός: 8,2 εκατ. άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών

Στην Ισπανία, η θερμοκρασία έχει φτάσει έως και 45 βαθμούς, ενώ στην περιοχή Εξτρεμαδούρα άγγιξε τους 50 την Τρίτη. 

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Στους 44 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία

Ιταλοί μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο επόμενος καύσωνας, που ονομάστηκε Χάροντας, θα ανεβάσει τις θερμοκρασίες στους 43 βαθμούς στη Ρώμη και στους 47 στη Σαρδηνία. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο φετινός Ιούνιος ίσως προκύψει ο θερμότερος στα χρονικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top