Καύσωνας: Η Μεσόγειος «φλέγεται» -  Νεκρός 44χρονος στην Ιταλία   

Θερμοκρασίες μέχρι 49 βαθμούς Κελσίου!   

Ο καύσωνας με το όνομα Κέρβερος σαρώνει τον ευρωπαϊκό νότο, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα με τον καύσωνα Κλέων. Ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει ακόμα και στους 49 βαθμού Κελσίου στην Ιταλία, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι θα χαθούν ανθρώπινες ζωές σε αυτό το κύμα καύσωνα.

Καιρός: 8,2 εκατ. άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών

Ιταλοί και τουρίστες βουτούν όπου βρουν νερό στη Ρώμη, όπου τα καταστήματα ξεπουλούν μπουκάλια με δροσερό  νερό και παγωτά.

Ιταλία: Νεκρός 44χρονος από τον καύσωνα – Θερμοκρασίες έως 49 βαθμούς Κελσίου!     

Ο καύσωνας Κέρβερος αποδεικνύεται φονικός στην Ιταλία. Ένας 44χρονος ο οποίος εργαζόταν σε οδικά έργα κοντά στο Μιλάνο κατέρρευσε από τη ζέστη. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Πολλοί άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με θερμοπληξία. 

Νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο: Οι θερμοκρασίες «φωτιά» ανά ημέρα

«Αυτό το κύμα καύσωνα θα μπορούσε να φέρει θερμοκρασίες ως και 48,8 βαθμούς Κελσίου. Το υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει κόκκινο συναγερμό σε 10 πόλεις σήμερα,  ανάμεσά  τους η Φλωρεντία, η Μπολόνια και η Ρώμη» μετέδωσε το BBC.  

«Καμίνι» η Ευρώπη: Καμπανάκι κινδύνου για θανάτους από τον καύσωνα

Το καμίνι στο οποίο βράζει η Ευρώπη αποτυπώνεται σε χάρτη του Sky News. Το σκούρο κόκκινο σε αυτόν τον μετεωρολογικό χάρτη είναι μια προειδοποίηση για το τι έπεται,  με τις θερμοκρασίες να ετοιμάζονται να φτάσουν τους 41 βαθμούς στη νότια Ισπανία και την Ιταλία. Αυτή η θερμοκασία είναι έξι βαθμούς πάνω από το κανονικό για αυτή την  περίοδο του χρόνου.

Ο χάρτης του Sky News με τις υψηλές θερμοκρασίες

Ο χάρτης του Sky News με τις υψηλές θερμοκρασίες 

«Ανησυχούμε πολύ ότι ένας αριθμός ανθρώπων θα πεθάνει σε αυτό το κύμα καύσωνα. Όταν είδαμε το κύμα καύσωνα το περασμένο καλοκαίρι του 2022, υπολογίζεται ότι πάνω από 60.000 άνθρωποι πέθαναν σε εκεινο το κύμα καύσωνα σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε η  κλιματική επστήμονας  Χάνα Κλοκ.  

Σε ορισμένα τμήματα της Μεσογείου οι θερμοκρασίες είναι επικίνδυνα υψηλές, όπως και στα Βαλκάνια.  
 

Καύσωνα βιώνει και η  Κροατία, ενώ  θερμοκρασίες -  φωτιά σημειώνονται και στη Ρουμανία όπου ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 40 βαθμούς.  

Καύσωνας σαρώνει και την Τουρκία. Η νομαρχία Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε πως η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει 5 ή και 10 βαθμούς πάνω από τις κανονικές για την εποχή συνθήκες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top