Καίγεται η Γαλλία - Απαγόρευση κυκλοφορίας στους ανηλίκους

Μεγάλο ποσοστό 13χρονων στα επεισόδια για τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ

Η ανταποκρίτρια του Star στη Γαλλία Μαρία Δεναξά περιγράφει τις εξελίξεις στο Παρίσι 

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Γαλλία, μετά τη δολοφονία από αστυνομικούς του 17χρονου Ναέλ. Στα σκληρά επεισόδια που διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα πρωταγωνιστούν ανήλικοι μαθητές, με δημάρχους να ανακοινώνουν την απαγόρευση κυκλοφορίας τους το βράδυ.

Γαλλία: Θρήνος στην κηδεία του 17χρονου Ναέλ - «Λύγισε» η μητέρα του

Εντύπωση προκαλεί ο μεγάλος αριθμός των συλληφθέντων ταραχοποιών στη Γαλλία που είναι ηλικίας 13, 14 και 15 ετών. Χθες ο υπουργός δικαιοσύνης δήλωσε πως και οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις των παιδιών τους και κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης 2 ετών και πρόστιμο 30.000 ευρώ. 

«Λαϊκή εξέγερση» στη Γαλλία: Koυκουλοφόροι με καλάσνικοφ στους δρόμους

Δήμαρχος σε πόλη της Νορμανδίας επέβαλλε απαγόρευση κυκλοφορίας στους ανήλικους κάτω των 16 ετών, από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, μέχρι τις 31 Ιουλίου εξαιτίας των εκτεταμένων καταστροφών στην πόλη του. Οι ανήλικοι θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους αυτές τις ώρες μόνο με συνοδεία. 

Επεισόδια στη Γαλλία για τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ

Μεγάλος ο αριθμός των ανηλίκων που συμμετέχουν στα επεισόδια στη Γαλλία / Φωτογραφία αρχείου AP (Aurelien Morissard)

Σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Ελιζέ υπό τον Μακρόν για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. 

Γαλλία: Η μεγάλη εξέγερση των ανηλίκων

Ο θάνατος του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού έχει ξεσηκώσει τη νεολαία της Γαλλίας. Ανήλικοι που έχουν βγει στους δρόμους συγκρούονται με την αστυνομία και προσάγονται. Χθες το βράδυ, η οικογένεια δημάρχου σε προάστιο του Παρισιού έγινε στόχος.

Χρησιμοποιώντας ένα φλεγόμενο όχημα ωως πολιορκητικό κριό επιχείρησαν να εισβάλλουν στο σπίτι του δημάρχου της πόλης Λ'Άι-λε-Ροζ στα νότια του Παρισιού. Ο ίδιος έλειπε από το σπίτι, ωστόσο μέσα βρισκόταν η σύζυγός του και τα δύο μικρά παιδιά του ηλικίας πέντε και επτά ετών.

Επεισόδια στη Γαλλία

AP Photo (Lewis Joly)

Το 30% των συλλήψεων στις ταραχές στη Γαλλία αφορά νέους 14 έως 17 ετών.

Γαλλία: Σε βιντεοκλίπ γνωστού ράπερ είχε πάρει μέρος ο 17χρονος

Ο 17χρονος Ναέλ, ο άδικος θάνατος του οποίου έβαλε φωτιά στη Γαλλία, είχε συμμετάσχει σε βίντεο κλιπ του γνωστού ράπερ Ζουλ στη Μασσαλία. Τον Φεβρουάριο του 2023, ο νεαρός κληρώθηκε για να λάβει μέρος στα γυρίσματα.

Γαλλία: Σε βίντεο κλιπ γνωστού ράπερ είχε συμμετάσχει ο 17χρονος Ναέλ

Σε πολλά πλάνα φαίνεται ο νεαρός να στέκεται πίσω από τον διάσημο καλλιτέχνη, ο οποίος όταν πληροφορήθηκε τον θάνατό του θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του αποκαλώντας τον σε ανάρτησή του μικρό αδερφό.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top