Η συγκινητική ιστορία της Άμπι και της Έριν που γεννήθηκαν ενωμένες

Οι σιαμαίες στις ΗΠΑ που βγήκαν νικήτριες

Συγκινητική είναι η ιστορία σιαμαίων κοριτσιών στις ΗΠΑ που γεννήθηκαν ενωμένες στο κεφάλι πριν από έξι χρόνια και αποδείχθηκαν νικήτριες ζωής.

ΗΠΑ: Δολοφόνος χτύπησε με αγκωνιά τον δικηγόρο του

Τα δύο κορίτσια, η Άμπι και η Έριν Ντελανέι που σήμερα είναι 6 ετών, γεννήθηκαν το 2016. Ήταν ενωμένες στο κεφάλι και ζύγιζαν μόλις 2,7 κιλά μαζί.

Η ζωή δύο εξάχρονων σιαμαίων ενωμένων στο κεφάλι που τις χώρισαν λίγο πριν γίνουν ενός έτους

Η ζωή δύο εξάχρονων σιαμαίων ενωμένων στο κεφάλι που τις χώρισαν λίγο πριν γίνουν ενός έτους

Το 2017, τα σιαμαία υποβλήθηκαν σε μια περίπλοκη χειρουργική επέμβαση 11 ωρών για τον διαχωρισμό των κρανίων τους σε νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας. Παρά τις χαμηλές πιθανότητες επιτυχίας, τα κορίτσια τα κατάφεραν.

Ιατρικό θαύμα στην Ιταλία: Σιαμαία δίδυμα διαχωρίστηκαν επιτυχώς

Η μητέρα τους, Χέδερ Ντελανέι λέει πως και τα κορίτσια είναι ενθουσιασμένα καθώς πλησιάζουν τα έβδομα γενέθλιά τους. «Βλέποντάς τα να αποφοιτούν από το νηπιαγωγείο, ήταν σαν να ονειρευόμασταν. Είναι από αυτά τα πράγματα που νιώθεις ότι δε θα έρθουν ποτέ».

Η ζωή δύο εξάχρονων σιαμαίων ενωμένων στο κεφάλι που τις χώρισαν λίγο πριν γίνουν ενός έτους

Τα δίδυμα που είναι ενωμένα στο κεφάλι είναι γνωστά ως σιαμαία craniopagus. Πρόκειται για τη λιγότερο συχνή μορφή συγγενών διδύμων.

Η μητέρα τους έμαθε στην 11η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της πως κυοφορούσε σιαμαία κορίτσια.

«Όταν το ανακαλύψαμε πως είχαμε σιαμαία, πέσαμε πρώτα σε σοκ, δεν είχαμε ιδέα τι να σκεφτούμε», είπε. «Είναι κάτι που βλέπεις μόνο στην τηλεόραση, σκέφτηκα ότι αυτό δε συμβαίνει πραγματικά σε ανθρώπους».

Ελονοσία: Κρούσματα στις ΗΠΑ μετά από 20 χρόνια - Ποια είναι τα συμπτώματα

Η χειρουργική επέμβαση 

Η Άμπι και η Έριν γεννήθηκαν με καισαρική τομή στις 24 Ιουλίου 2016. Παρά το γεγονός πως οι γιατροί τους είπαν ότι το ποσοστό επιβίωσης τους ήταν μόλις 2%, τους ενημέρωσαν πως θα μπορούσαν να ήταν υποψήφιες για χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού αφότου γεννιούνταν.

Ωστόσο η επέμβαση εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους - ακόμη και θάνατο. Τα δίδυμα υποβλήθηκαν σε αρκετές μικρές χειρουργικές επεμβάσεις για να προετοιμαστούν πριν από τον διαχωρισμό τους.

Η ζωή δύο εξάχρονων σιαμαίων ενωμένων στο κεφάλι που τις χώρισαν λίγο πριν γίνουν ενός έτους

Στις 6 Ιουνίου 2017, η Άμπι και η Έριν υποβλήθηκαν σε 11ωρη χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού. Χρειάστηκε να περάσουν πέντε μήνες για να μπορέσουν τελικά να πάρουν εξιτήριο και να επιστρέψουν στο σπίτι τους στο Στέιτβιλ της Βόρειας Καρολίνας.

Και τα δύο κορίτσια έχουν αρκετές διανοητικές αναπηρίες. Πλησιάζοντας τα έβδομα γενέθλιά τους, η μητέρα τους λέει ότι επί τους παρόντος τα δίδυμα βρίσκονται αναπτυξιακά στο στάδιο ενός μωρού 15 μηνών. Και οι δύο δε μιλούν, αλλά η Έριν περπατάει από τα πέντε της και τώρα αρχίζει να περπατάει και η Άμπι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top