Ιατρικό θαύμα στην Ιταλία: Σιαμαία δίδυμα διαχωρίστηκαν επιτυχώς

Μοιράζονταν ένα κρανίο

Ένα τεράστιο ιατρικό θαύμα έλαβε χώρα στην Ιταλία, όταν σιαμαία δίδυμα χωρίστηκαν, ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί και κατόπιν τριών χειρουργικών επεμβάσεων.

Συγκίνηση στο Μπέργκαμο: Δεν υπάρχουν πλέον ασθενείς με κορωνοϊό στη ΜΕΘ 

Οι δίχρονες Ερβίνα και Πρεφίνα με καταγωγή από την Κεντρική Αφρική υποβλήθηκαν επιτυχώς σε επέμβαση για να διαχωριστούν τα κεφάλια τους στις 5 Ιουνίου στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Bambino Gesu στη Ρώμη και πλέον έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια φυσιολογική ζωή. Οι μικρές βρίσκονταν στο χειρουργείο για περίπου 18 ώρες υπό την επίβλεψη 30 γιατρών και νοσοκόμων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου. 

Τα δίδυμα λόγω της κατάστασής τους, μοιράζονταν ένα κρανίο, καθώς επίσης και την πλειονότητα των αιμοφόρων αγγείων. Η ιατρική ομάδα ξεκίνησε σε πρώτη φάση την ανακατασκευή του κρανίου τους με τη συμβολή 3D τεχνολογίας. Μεγάλος κίνδυνος και ταυτόχρονα μεγάλο στοίχημα αποτελουσε ο  «διαμοιρασμός» των εγκεφαλικών αιμοφόρων αγγείων, διαδικασία που εν τέλει ξεπεράστηκε δίχως απρόοπτα.

Κορωνοϊός: Να ληφθούν περιορισμοί στις αφίξεις εκτός Ε.Ε ζητά η Ιταλία

Η χειρουργική επέμβαση απαρτιζόταν από τρία στάδια. Το πρώτο έλαβε χώρα τον Μάιο του 2019, το δεύτερο τον Ιούνιο του 2019 και το τρίτο και τελευταίο τον Ιούνιο του 2020. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογες περιπτώσεις με παρεμβάσεις τέτοιου ειδους που να στέφθηκαν με επιτυχία δεν έχουν επαναληφθεί σε όλες τις ιατρικές κοινότητες ανά τον κόσμο. 

Ενδεικτικό της δυσκολίας της επέμβασης, είναι το γεγονός ότι οι γιατροί από την Ιταλία χρειάστηκε να εργαστούν γι'αυτή πάνω από έναν χρόνο, προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top