Παραλήρημα Τσελίκ κατά Ελλάδας: «Το ελληνικό Λιμενικό σκοτώνει!» 

Μίλησε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ο εκπρόσωπος του Ερντογάν  

Ομέρ Τσελίκ: Ακραία πρόκληση κατά Ελλάδας  (AP Images)   

Σε ένα ακραία προκλητικό παραλήρημα προχώρησε ο εκπρόσωπος του κόμματος του ΡετζέπΤ αγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, μιλώντας, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του κυβερνώντος ΑΚΡ, για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. Δε δίστασε να μιλήσει για... εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η χώρα μας «μετατρέπει σε νεκροταφείο τη Μεσόγειο».

«Κολλημένοι» με Μητσοτάκη – Δένδια στην Τουρκία! 

Η προκλητική αυτή ρητορική θύμισε το προ ολίγων μηνών ψευδές αφήγημα της Αγκυρας που ήθελε τους Έλληνες να... βουλιάζουν τις βάρκες με τους μετανάστες.

Ναυάγιο στην Πύλο: Εντοπίστηκαν άλλες δύο σοροί

Ο Τσελίκ δεν δίστασε, αυτήν τη φορά, να προχωρήσει σε πλήρη διαστρέβλωση των γεγονότων υποστηρίζοντας τα εξής: «Οι ενέργειες της ελληνικής ακτοφυλακής θα πρέπει να εξεταστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» 

«Η ελληνική ακτοφυλακή προσπαθούσε να σπρώξει βάρκα μεταναστών με 600 άτομα στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Θα πρέπει να υπάρξει διεθνής έρευνα και παρατήρηση» ήταν ακόμη τα εμπρηστικά λόγια του Τσελίκ.

Ναυάγιο Πύλος: Οι κατηγορούμενοι διακινητές κλαίνε και αρνούνται τα πάντα!

Δεν περιορίστηκε σε αυτούς, μόνον, τους ψευδείς ισχυρισμούς ο Τσελίκ αλλά υποστήριξε ακόμη: «Οι βάρκες βουλιάζονται και οι μετανάστες πεθάνουν. Οι ενέργειες της ελληνικής ακτοφυλακής θα πρέπει να εξεταστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια προσπάθεια να σκοτωθούν άνθρωποι. Η ελληνική ακτοφυλακή μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο μεταναστών μπροστά στα μάτια όλων μας. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν» .
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top