Βοσνία - Ερζεγοβίνη: 13χρονος μαθητής πυροβόλησε καθηγητή του

Είχε αλλάξει σχολείο για πειθαρχικούς λόγους

Πριν από έναν μήνα ανήλικος μακελάρης σκόρπισε τον θάνατο σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι της Σερβίας 

Έναν μήνα μετά το πολύνεκρο περιστατικό σε σχολείο της Σερβίας, όπου μαθητής άνοιξε πυρ και σκότωσε εννέα άτομα, μία νέα επίθεση σε σχολείο λαμβάνει χώρα αυτή τη φορά στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας έφηβος πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά στον λαιμό έναν εκπαιδευτικό σε σχολείο του Λούκαβατς. Ο δράστης συνελήφθη και η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τα αίτια της παρολίγον τραγωδίας. «Το παιδί, που δεν έχει συμπληρώσει ακόμη τα 14, είναι υπό την επίβλεψη της αστυνομίας στο αστυνομικό τμήμα του Λούκαβατς», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών του καντονιού της Τούζλα σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Βελιγράδι: Πυροβολισμοί σε δημοτικό σχολείο - Οκτώ παιδιά νεκρά

«Πυροβόλα όπλα και άλλα εγκαταλειμμένα αντικείμενα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο μέχρι να ξεκινήσει η έρευνα» πρόσθεσε το υπουργείο, επιβεβαιώνοντας τον τραυματισμό ενός εργαζόμενου στο σχολείο. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας του καντονιού της Τούζλα, ο φερόμενος δράστης είναι πρώην μαθητής του σχολείου αυτού, ο οποίος πρόσφατα άλλαξε σχολικό περιβάλλον. «Το παιδί μεταφέρθηκε σε άλλο σχολείο στις αρχές του δευτέρου εξαμήνου, για πειθαρχικούς λόγους», είπε, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα το τέλος των μαθημάτων σε όλα τα σχολεία της Τούζλα.

Όσον αφορά στο θύμα της επίθεσης, πρόκειται για καθηγητή αγγλικών που ασκούσε ταυτόχρονα και καθήκοντα αναπληρωτή διευθυντή στο συγκεκριμένο σχολείο. Η κατάστασή του ευτυχώς είναι σταθερή, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν απειλείται η ζωή του. 

Σερβία: Ο 13χρονος σκόρπισε τον θάνατο για έναν κακό βαθμό

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του πολέμου στη Βοσνία, το 1995, οι Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να παραδώσουν τα όπλα που έχουν στην κατοχή τους και χορήγησαν αμνηστία σε όσους θα το έκαναν εθελοντικά. Η αστυνομία έκανε επίσης έρευνες σε σπίτια για την ανάκτηση παράνομων όπλων. Ωστόσο, πολλά όπλα εξακολουθούν να κυκλοφορούν στη χώρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top